Over dieren

Selectie Eurypygiformes

Pin
Send
Share
Send


uitwendig Kaga enigszins doet denken aan een reiger met zijn lange rode poten en gevederte kleur (het is echter al lang toegeschreven aan de kraanvogel). Deze vogel leidt niet alleen een aardse manier van leven, maar gebruikt over het algemeen zijn vleugels niet "voor het beoogde doel", hoewel ze hem natuurlijk helpen om door het bosstruiken te komen en ook worden gebruikt voor verschillende demonstraties. Kagu stijgt zo met tegenzin in de lucht dat de lokale bevolking beweert dat ze niet weten hoe ze moeten vliegen. De grootte van de kagu is ongeveer de grootte van een tamme kip en bereikt een lengte van 55 cm en een gewicht van 700 tot 1100 g. Het verenkleed is ongewoon helder voor bosafval, asgrijs of bijna wit, met de man en de vrouw hetzelfde geschilderd. Op de kop van de kagu bevindt zich een ruig plukje, dat in een kalme toestand de vogel tegen de kruin van het hoofd drukt en opgewonden rechtop dreigt. De neusgaten op de bek van de kagu zijn bedekt met speciale schilden - die geen andere vogels hebben - en dit stelt hen in staat om de bek diep in de grond te lanceren op zoek naar schrijven. Deze zeldzame geheime vogels voeden zich met wormen, weekdieren, insecten en hun larven, spinnen en duizendpoten, maar ze kunnen ook kleine gewervelde dieren eten, bijvoorbeeld hagedissen. De stem van Kagu is ook ongebruikelijk - het lijkt op blaffen of een zacht gesis. Kagu is 's nachts actief, overdag zitten ze liever in schuilplaatsen.

Reproduktie

Deze vogels vormen permanente paren die vele jaren meegaan en het hele jaar door het gebied beschermen van 10 tot 30 ha. Het nest van de kagu is heel eenvoudig en bestaat uit een bos bladeren. In de koppeling hebben ze slechts één ei, dat het mannetje en het vrouwtje afwisselend 33-37 dagen incuberen. In gevangenschap leven vogels gemiddeld 30 jaar, in de natuur minstens 15 jaar. Volwassen kuikens kunnen heel lang op het grondgebied van hun ouders blijven, tot 6 jaar. Ze helpen ouders niet hun eieren uit te broeden, maar nemen vaak deel aan de bescherming van hun territorium.

Bedreigingen voor het bestaan

Momenteel hebben vogels alleen overleefd in de bergbossen van de eilanden; op de vlakten zijn ze praktisch verdwenen als gevolg van massieve kap van bomen. Kagu wordt met uitsterven bedreigd, op het belangrijkste grondgebied van hun habitat - de provincie Rivière Bleue - hun populatie in 1998 bedroeg ongeveer 300 volwassenen, en buiten deze regio, schattingen van 1991-1992 toonden 491 vogels.

Een van de factoren voor een sterke achteruitgang van de kagu-populatie wordt beschouwd als honden, katten, ratten en varkens geïntroduceerd door mensen die op vogels jagen of zich voeden met hun eieren. Kagu wordt erkend als een bedreigde soort en is genoteerd aan het CITES-verdrag inzake internationale handel in bedreigde soorten.

Bekijk de video: Selectie turnen Juni 2016 (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send