Over dieren

Turkije (Meleagris gallopavo) Wilde kalkoen (eng.)

Pin
Send
Share
Send


Aan het begin van het eerste millennium na Christus, bijna 15 eeuwen voordat de expeditie Columbus van de Nieuwe Wereld bezocht, begonnen Amerikaanse Indianen grote vlezige vogels met iriserend verenkleed te domesticeren, met een helder aanhangsel hangend aan het voorhoofd aan de basis van de bek en dezelfde vouw in het bovenste, volwaardige deel van de nek, met lange, sterke benen, vleugels, klein voor hun lichaamsgewicht en belachelijk schokken.

Ze begonnen een grote rol te spelen in het dagelijkse leven van de Indiase stammen en de nieuwkomers die uit de Oude Wereld kwamen, doopten hen kalkoenen. Tot nu toe Turkije nooit ontmoet, behalve in Amerika, waardoor we het als hun eerste en enige thuisland kunnen beschouwen.

Het zachte vlees van deze onschadelijke vogels was een van de favoriete gerechten van de inboorlingen. De geslachte vogel werd bedekt met klei en op kolen gebakken, waarna de verbrande korst werd gehakt en met de aanhangende veren werd verwijderd. Als de vogel vooraf was geplukt, gingen alle veren in bedrijf. Vrouwen weefden bundels korte en zachte veren in hun kleding, groot en helder werden gebruikt als sieraden bij ceremonies en religieuze riten. Lange en harde veren van de vleugels van kalkoenen, mannelijke jagers bevederden hun pijlen, van gebroken en puntige botten van hun benen maakten allerlei naalden en priemen.

De stem van een kalkoen
Stem van kalkoenen
Geluiden gemaakt door kalkoenen

In veel opzichten was de overvloed van deze verlegen, maar weerloze vogel ook bepalend voor het succes van de kolonialisten in de ontwikkeling van Noord-Amerika, waar de kalkoen spoedig, samen met wild, de decoratie werd van de eerste kolonisten, een traditioneel Thanksgiving-gerecht. Samen met andere schatten van het Amerikaanse continent exporteerden Spaanse, Portugese en Engelse schepen kalkoenen naar Europa.

De kalkoenfamilie van de kipbestelling omvat twee soorten vogels: agriocharis en meleagris, zelfgemaakte kalkoen en wilde kalkoen. De laatste heeft zes ondersoorten, waarvan er twee het zuidwesten van het Amerikaanse continent hebben ontwikkeld, en de overige vier - het oosten. Maar in de loop van de eeuwen is hun bereik veranderd, nu groter en vervolgens kleiner geworden onder invloed van natuurlijke factoren en mensen. Dus de gewone wilde Mexicaanse kalkoen beschouwt Zuid-Mexico als zijn thuisland, en tegenwoordig wordt het ook gevonden in de meer noordelijke regio's van de Sierra Madre. Haar gedomesticeerde afstammelingen bevolkten Europa en Azië: bronzen breedborstig, Beltsville, Engelse mini, Noord-Kaukasisch, Moskou-wit, Tikhoretsky-zwart.

Alle kalkoenen leven in kuddes, op een pleister van ongeveer 8 km 2. In de zomer bestaan ​​deze groepen voornamelijk uit kippen en hun nakomelingen. Volwassen hanen of "toms", zoals ze in Amerika worden genoemd, alleen houden of in kleine bedrijven van meerdere mannen. In het paarseizoen, dat begint in maart-april, roepen hanen vrouwen met luide kuldykany aan, waarop ze moeten reageren, onwetend mannen imiterend.

Turkije bereikt de puberteit op de 10-11e levensmaand en maak een koppeling van 8-15 eieren, waarvan de incubatietijd ongeveer 28 dagen is. De kippen zitten op de eieren en hun minder felle kleuren, in vergelijking met de hanen, dienen ze hier goed, verborgen voor roofdieren, omdat de kalkoenen in deze periode het meest weerloos zijn.

De kuikens die net zijn geboren, hebben al een uitstekend gehoor en maken een onderscheid tussen de stem van de moeder en die van anderen. Op de twaalfde dag beginnen veren te groeien. Gedurende ongeveer een maand verlaat de kalkoen de plaats van metselwerk niet en sluit zich niet aan bij zijn kudde en verbergt de kuikens. Want ondanks het feit dat de kuikens een instinctief gevoel van gevaar hebben, is deze periode de gevaarlijkste in hun leven: meer dan de helft van de kuikens sterft in de eerste twee weken na hun geboorte aan een roofdier en leert nog niet hoe te vliegen. Dan sluit de kalkoen met zijn broed zich aan bij de kudde, maar gedurende ongeveer zes maanden blijven de kuikens liever dicht bij hun moeder, en daarna wordt de jonge groei volledig onafhankelijk.

Gemiddeld leven kalkoenen ongeveer drie jaarmaar recordhouders werden ook geregistreerd: sommigen wisten te overleven en werden niet geraakt door een roofdier of een vlieg door een persoon van tien, of zelfs twaalf jaar.

In de XVII - XVIII eeuw, aan het begin van de ontwikkeling van Noord-Amerika door Europese immigranten, leek zijn rijkdom onbegrensd. Maar oerbossen in het oosten van het land vielen onder de assen van de kolonialisten die bouwmateriaal nodig hadden, talloze kuddes kalkoenen verloren hun huis. Als alleen de bijlen van de houthakkers hun vijanden waren!

De Europeanen hielden van het zachte vlees, de industriële jacht begon op kalkoenen. De lokale en Europese markten eisten steeds meer slachtoffers, het aantal geoogste jagers groeide jaarlijks. De natuur had geen tijd om te herstellen wat eruit was verwijderd.

Aan het begin van de 20e eeuw verdween wilde kalkoen uit 15 Amerikaanse staten en enkele provincies van Canada. Alle belangrijke kuddes overleefden alleen in het zuidoosten van het land, op andere plaatsen bedroeg het vee slechts enkele tientallen wonderbaarlijk overlevende vogels. De oostelijke ondersoort van Florida is het best bewaard gebleven. Alle kalkoenen in 1930 lieten echter een kwart miljoen achter.

De natie maakte zich zorgen - kalkoenen, een favoriete Thanksgiving-maaltijd, verdwenen van de markten, werden een zeldzame traktatie en zelfs luxe. Onder druk van de publieke en natuurbeschermingsorganisaties stellen de federale overheid en de wetgevers wetten vast om de habitat van wilde kalkoenen te beschermen en de jacht te stroomlijnen. Hun industriële productie is verboden, er worden speciale jachtbeveiligingsbureaus opgericht.

Het herstel van de kalkoenpopulatie werd ook geholpen door sociaaldemografische factoren. Meer en meer mensen trokken de stad in, veel kleine boerderijen gingen failliet, bleven staan, de lege ruimtes waren opnieuw begroeid met bomen - en zodra hun leefgebieden waren teruggegeven aan de kalkoenen.

Al in 1940 was er een aanzienlijke toename van populaties van verschillende soorten, maar natuurliefhebbers en wetenschappers stopten hun inspanningen niet. Programma's werden ontwikkeld en geïmplementeerd om vogels in de herstelde populaties te vangen en naar andere gebieden te transporteren waar ze volledig werden uitgeroeid. In dit geval fungeerden sommige Amerikaanse staten als belangeloze donors voor hun buren; sommige ruilden kalkoenen voor de diersoort die van hen werd vernietigd, bijvoorbeeld rivierotters, elanden, zwarte korhoen. Tegen 1991 was de kalkoenvoorraad hersteld, en sommige van hun ondersoorten breidden zelfs hun oorspronkelijke assortiment uit.

Een kalkoen is nog steeds een Amerikaanse Thanksgiving-tafeldecoratie.

Gebaseerd op materialen van The World magazine - Lana Kuksina

Vogel beschrijving

Onder de binnenlandse vogels zijn kalkoenen de tweede na struisvogels. Het levend gewicht van een volwassen mannelijke kalkoen ligt in het bereik van 9 tot 35 kg. Kalkoenen zijn veel bescheidener van formaat, ze wegen 4,5 tot 11 kg, vogels hebben een brede staart en lange poten. Hun hoofden en nek zijn versierd met zogenaamde "koralen" - karakteristieke huiduitgroeiingen. Bovendien hebben mannetjes nog zo'n uitgroei aan de bovenkant van de bek, die in een opgewonden kalkoen een lengte van 15 cm kan bereiken.De kleur van het verenkleed van kalkoenen is heel anders met een overheersing van zwarte, witte en bronzen tinten in individuele rassen.

De oorsprong van de vogel en zijn domesticatie

Zelfs voordat de Europeanen, onder leiding van Christopher Columbus, Amerika ontdekten, hebben de lokale bevolking de wilde kalkoen gedomesticeerd. Het was uit de Nieuwe Wereld dat de vogel in het begin van de 16e eeuw naar Spanje kwam en van daar - naar Frankrijk, Groot-Brittannië en andere Europese landen. Dat is de reden waarom, onder verschillende volkeren, een kalkoen bekend staat als "Spaanse kip", dan als "Turkse kip", of als "Indiase kip". Het hangt allemaal af van waar de vogel precies in dit of dat land is gebracht.

Classificatie

Kalkoenen worden ingedeeld in moderne en oude rassen, afhankelijk van de periode van hun populariteit (respectievelijk na en vóór de 20e eeuw). Ook zijn er, net als ander pluimvee, vlees, eieren en gemengde kalkoenrassen.

Populaire rassen

Mensen begonnen met het fokken van verschillende rassen van kalkoenen vanaf het moment dat vogels in Europa verschenen, dat wil zeggen vanaf de 16e eeuw, waardoor wetenschappers tegen het einde van de 20e eeuw 31 soorten kalkoenen meldden. Tot de 20e eeuw, bij het fokken van deze vogels, werd prioriteit gegeven aan hun grootte. En de meest populaire waren rassen die tegenwoordig tot de oude behoren, bijvoorbeeld Norfolk zwart, Nederlands of Cambridge, breedborstig brons, narraganset. In de moderne pluimveehouderij is de productiviteit van pluimvee belangrijk, daarom zijn de volgende kalkoenrassen gebruikelijk:

Brede witte of grote kalkoen

Het ras werd in het midden van de vorige eeuw in de VS gefokt. Vogels onderscheiden zich door een ovaal lichaam met een enorme brede borst. De kleur van het verenkleed is wit met een zwarte bos veren op de borst. De benen zijn sterk, roze. De eierproductie varieert van 90 tot 120 eieren per jaar Kalkoenen van dit ras zijn verdeeld in drie categorieën, afhankelijk van hun levend gewicht:

  • Longen (kalkoengewicht tot 9 kg, kalkoenen tot 5 kg), industrieel ras.
  • Gemiddeld (mannetje weegt 17 kg, vrouwtjes - 7 kg),
  • Zwaar (volwassen kalkoen weegt 23 - 26 kg, kalkoen - ongeveer 10 kg).

Brons bovenlijf Brons Turkije

Het ras werd in Amerika gefokt als industriële vlees- en eivogel. Daarom is deze soort een van de grootste in grootte. Een volwassen kalkoen weegt 18-20 kg levend gewicht, een vrouw - 10-11 kg. Een vogel geeft tot 120 eieren per jaar.Een bronzen kalkoen met brede borst heeft een ovaal lichaam met een massieve schuine borst en sterke, ver uit elkaar geplaatste poten. De mannetjes onderscheiden zich door een mooie en weelderige waaiervormige staart. De naam van het ras weerspiegelt de karakteristieke kleur van zijn verenkleed - donker met een kastanjetint die doet denken aan brons.

Beltsville Turkije

Het ras is vernoemd naar zijn broedplaats - de stad Beltsville, Maryland, VS. Het behoort tot de vleessoort van gevogelte.Het levend gewicht van volwassen kalkoenen ligt in het bereik van 8-10 kg, kalkoenen - 4,5-5,5 kg. Het vrouwtje legt tot 100 eieren per jaar. De kleur van het verenkleed van de Beltsville-kalkoen is wit. Het lichaam is klein met een brede borst en een klein hoofd met uitpuilende ogen. Poten zijn dun en bovendien zijn er waarschijnlijk in bijna elk land lokale variëteiten kalkoenen verkregen door selectie. In Rusland zijn dergelijke rassen bijvoorbeeld populair als Moscow White, Moscow Bronze, North Caucasian White, Tikhoretsky Black.

Turkije inhoud

Kalkoenen kunnen, in tegenstelling tot veel ander pluimvee, vliegen. Daarom worden de vogels ofwel met vleugels getrimd of in gesloten hoge huizen gehouden.Om deze vogels te houden, heb je een ruim huis nodig zonder gaten en scheuren in de muren, omdat kalkoenen zeer gevoelig zijn voor vocht en kou. Zones met een gematigd, warm en droog klimaat zijn het meest geschikt voor vogels. In de zuidelijke muur van het huis, 15 cm van de vloer, is een gat gemaakt om naar buiten te gaan. Kalkoenen hebben ruimte nodig om te wandelen - een omheinde tuin in de buurt van het huis. Maximaal 30 kalkoenen en 3-4 kalkoenen zijn ondergebracht in één huis (geschatte berekening: 8-12 vrouwtjes per 1 man). Op een hoogte van ongeveer 1 m van de vloer zijn zitstokken gemaakt van houten planken met nesten 60 cm bij 60 cm bij 60 cm groot.In de regel is een dergelijk nest genoeg voor vijf kalkoenen.Kalkoenen hebben regelmatig asbaden om zich te ontdoen van verenparasieten. Hiervoor worden houtas en fijn zand (1: 1) in een ruime houten doos gegoten en in het huis achtergelaten.

Voedsel en voeder voor kalkoenen

Voor een dag heeft een volwassen kalkoen ongeveer 250 g droogvoer nodig, kalkoen - tot 400 g. Onder graanvoeders voor kalkoenen zijn gewassen zoals maïs, gerst, haver, gierst, oliecake en zemelen van deze gewassen geschikt. Bovendien omvat het dieet van vogels aardappelen, suikerbieten, koolraap, greens en eiwitrijk voedsel - cottage cheese, vleesafval, melk. Om de spijsvertering te verbeteren worden gemalen schelp en grind aan de voedermengsels toegevoegd. In de zomer krijgen kalkoenen meer groente en groenten. In de winter worden vogels gevoerd met eikels (40 g per maaltijd) en gehakte naalden.

Kalkoenen fokken

Kalkoenen leggen twee keer per jaar eieren - in de lente en de herfst. Herfsteieren worden echter zelden achtergelaten om uit te komen, omdat late kuikens moeilijk te kweken zijn. De eieren van kalkoenen wegen 75 tot 90 g, ze zijn donker van kleur en nadat de sok van de eieren is geëindigd, worden er tot twee dozijn eieren gelegd onder het vrouwtje, dat ze geduldig gedurende 28-30 dagen incueert. Kalkoenen onderscheiden zich door hun uitstekende vermogen om eieren uit te broeden, daarom leggen ze in huishoudens vaak eieren van kip, gans en eenden onder hen. Kalkoenen komen uit in ongeveer een maand en geven gedurende één cyclus van kalkoenen, afhankelijk van het ras, 90 tot 150 eieren.

Jong worden

Het kalkoenpluimvee wordt op een warme plaats gehouden met een temperatuur van niet lager dan +19 ° C. Op de eerste dag na de geboorte van de kuikens die ze niet krijgen, geven ze alleen water met suiker (1 eetlepel per liter water). Vanaf de tweede dag van het leven krijgen ze zacht voedsel van een mengsel van fijngehakte gekookte eieren, wit brood gedrenkt in melk, gekookte rijst en kleine tarwe, maïs of havermout. Water wordt in grote hoeveelheden gegeven, altijd gekookt. Vanaf de derde dag wordt kalkoen aan het dieet toegevoegd met yoghurt en kwark, evenals greens.De eerste tien dagen van het leven van de kuikens worden om de 2 uur gevoerd. En na 10 dagen beginnen ze geleidelijk over te gaan naar droogkorrelmengsels Op de leeftijd van meer dan 3 weken worden de kuikens overgebracht naar grof graanvoer (gierst, hennepzaad) met de toevoeging van miereneieren of mengvoer. Als het buiten warm en droog is, mogen jonge dieren de binnenplaats op lopen.In twee maanden fladderen het pluimvee en worden het begraasd met volwassen kalkoenen. Vanaf zes maanden worden vogels als volwassenen beschouwd.

Dierenwinkels

Gemeenschappelijk Turkije (Meleagris gallopavo)

Gemeenschappelijke kalkoen(Meleagrisgallopavo), het vaderland is Noord-Amerika en het is het grootste lid van de familie Galliformes. Het is dezelfde soort als de binnenlandse kalkoen, een gedomesticeerde ondersoort van de Zuid-Amerikaanse gewone kalkoen.

Een volwassen gewone kalkoen heeft lange poten van roze-geel tot grijs-groen en een zwart lichaam. Mannetjes zijn groot, met een roze kop zonder veren, een rode keel en een rode baard op de keel en nek. Er is een vlezige groei op het hoofd. Wanneer de mannetjes opgewonden zijn, zwelt de vlezige uitgroei op, worden de baard en de neoplastische huid op het hoofd en de nek gevuld met bloed, waardoor de ogen en bek bijna volledig worden verborgen. Elke poot heeft drie vingers, de mannetjes hebben een spoor op de schenen op de rug. De kalkoen heeft een lange, donkere, waaiervormige staart en glanzende bronzen vleugels. Het mannetje is veel groter dan het vrouwtje, zijn veren op sommige plaatsen met rode, paarse, groene, koperrode, bronzen en gouden overloop. De veren van het vrouwtje zijn saai, met een schaduw van bruin en grijs. Parasieten kunnen de kleur van beide geslachten dof maken; bij mannen kan de kleur dienen als een indicator voor de gezondheid. Eerste-orde veren hebben witte strepen. Turkije heeft 5.000 tot 6.000 veren. Verenkleed van dezelfde lengte bij volwassenen, en verschillende lengtes bij jonge kalkoenen. Mannetjes hebben meestal een baard, een plukje stijf haar (veranderde veren) dat vanuit het midden van de borst groeit. De sik is meestal 230 mm lang. In sommige populaties heeft 10-20% van de vrouwen een baard, meestal korter en dunner dan mannen. Een volwassen mannetje weegt meestal tussen de 5 en 11 kg (11-24 pond) en is 100-125 cm (39-49 inch) lang. Een volwassen vrouw is meestal veel kleiner: van 3 tot 5,4 kg (6,6-12 pond) en 76 tot 95 cm (30-37 inch) lang. Spanwijdte van 1,25 tot 1,44 m (49-57 inch). De grootste mannelijke gewone kalkoen, volgens de National Federation of Wild Turkey Hunting, is een mannetje met een gewicht van 17,2 kg (38 pond).

Vlucht en stem

Wilde kalkoenen zijn verrassend bekwame vliegers en zeer sluwe vogels, in tegenstelling tot binnenlandse kalkoenen. Kalkoenen zijn heel voorzichtig vogels: ze vliegen weg of rennen weg bij het eerste teken van gevaar. Hun ideale habitat is licht bos of savanne, waar ze onder het bladerdak kunnen vliegen en zitstokken kunnen vinden. Ze vliegen meestal laag over de grond, niet meer dan een kwart mijl (400 m). Kalkoenen kunnen een verscheidenheid aan geluiden maken: ze kunnen snuiven, klappen, rommelen, krijsen, huilen en kakelen.In het vroege voorjaar koken kalkoenmannetjes, ook wel kalkoenen genoemd, om hun aanwezigheid te tonen aan concurrerende vrouwtjes en mannetjes. De kalkoen maakt ook een laag "trommelgeluid" geproduceerd door de beweging van lucht in de lucht "zak" in de borst, vergelijkbaar met het geluid van een korhoen. Ze produceren ook een geluid vergelijkbaar met het spugen geluid, dat is een grove verdrijving van lucht uit hun lucht "tas". Vrouwtjes piepen om hun verblijfplaats te melden. Kalkoenen piepen vaak zoals vrouwen, en vrouwen kunnen snuiven, hoewel ze dat zelden doen. Jonge kalkoenen snuiven vaak.

eten

Wilde kalkoenen zijn alleseters, voeden zich op de grond, klimmen struiken en kleine bomen op zoek naar voedsel. Ze eten bij voorkeur stevig fruit, zoals eikels, noten, waaronder hazelnoten, kastanjes, hickory en pijnboompitten, evenals verschillende zaden, bessen, zoals jeneverbes en berenbes, wortels en insecten. Kalkoenen worden soms gegeten door amfibieën en kleine reptielen. kuikens voeden met insecten, bessen en zaden. Wilde kalkoenen voeden zich vaak met koeienweiden. Ze gaan soms naar de achtertuin van de kostwinners om zaden op de grond te zoeken of gaan in zeldzame gevallen na het oogsten naar bouwland om restanten van de dorsmachine op boerderijen op te halen. Kalkoenen eten ook verschillende soorten gras. De kalkoenpopulatie kan enorm zijn vanwege het feit dat ze verschillende soorten voedsel kunnen eten. De beste tijd om te eten is in de vroege ochtend of late middag.

Sociale structuur en huwelijksspellen

Mannetjes zijn polygaam; ze paren met zoveel mogelijk vrouwtjes als ze kunnen. Turkije demonstreert het vrouwtje zijn warrige veren, spreidt zijn staart en sleept vleugels achter zich. Hun hoofden en nek zijn felgekleurd rood, blauw of wit. Kleur kan veranderen afhankelijk van de stemming, de meest opgewonden look is een puur witte kop en nek. Om sociale dominantie te tonen en vrouwen aan te trekken, snuiven kalkoenen, "trommel" en "spuug". De hoven beginnen in maart-april, wanneer de kalkoenen nog steeds in de roedel op de overwinteringsplaats leven. kalkoenen soms worden ze in groepen verzorgd, de dominante man snuift met zijn staartkleed gespreid, "drummend" en "spuwend". Na onderzoek bleek dat de belangrijkste kalkoen, die met een andere aan het hof was, de vader werd van het aantal eieren zes meer dan degene die alleen zorgde. Een genetische analyse van de paren zorgzame kalkoenen samen toonde aan dat ze nauw verwant zijn en de helft van hun genetische materiaal identiek is. De theorie is gebaseerd op het feit dat een minder dominante mannelijke verzorging in een paar eerder geneigd is om algemeen genetisch materiaal over te dragen dan wanneer hij alleen zou verzorgen. Na het paren zoeken vrouwtjes naar een plek om te nestelen. Nesten - vuile groeven bedekt met houtachtige vegetatie. Vrouwtjes leggen 10-14 eieren, meestal één per dag. Broed eieren uit gedurende minimaal 28 dagen. Kuikens broeden, verlaten het nest na 12-24 uur. Wasberen, buidels, gestreepte stinkdieren, grijze vossen, roofvogels, bosmarmot en anderen jagen op kalkoeneieren en kuikens. knaagdieren, gevlekte stinkdier, ratenslang, gopherslang en pijnboomslang. Ze jagen op volwassenen en kuikens - coyotes, lynxen, poema's, steenarenden en maagdelijke uilen (behalve mannetjes), evenals rode vossen. De belangrijkste vijanden van volwassen kalkoenen zijn mensen. De verspreiding en populatie van wilde kalkoenen in het begin van de 20e eeuw nam af als gevolg van jacht en verlies van leefgebied. Jagers zeggen dat in de vroege jaren 1900. de gehele populatie wilde kalkoenen in de Verenigde Staten bedroeg slechts 30.000 individuen. Aan het begin van de jaren veertig ze werden volledig uitgeroeid in Canada, ze slaagden er nauwelijks in te overleven in afgelegen gebieden van de Verenigde Staten. Ambtenaren hebben geprobeerd vogels te beschermen en de reproductie van de overlevende wilde populatie te vergemakkelijken. Omdat de populatie wilde kalkoenen sterk toenam, werd de jacht legaal verklaard in 49 staten van Amerika (behalve Alaska). In 1973 telde de totale bevolking 1,3 miljoen individuen; de huidige bevolking wordt geschat op 7 miljoen individuen. In de afgelopen jaren is wilde kalkoen dankzij vangnetprojecten opnieuw geïntroduceerd in verschillende provincies van Canada, soms zelfs met kalkoenen uit andere landen.

ondersoorten

Ondersoorten van wilde kalkoen kunnen enigszins onderscheidbare verschillen hebben in kleur, habitat en gedrag. Er zijn zes ondersoorten kalkoenen:

Oost-wilde kalkoen (Meleagris gallopavo silvestris)

Dit was de eerste kalkoensoort die voor het eerst in het wild werd ontdekt door puriteinen, de oprichters van Jamestown en de Frans-Acadians. De distributieomgeving van dergelijke kalkoenen is de meest uitgebreide van alle ondersoorten. Ze wonen in het hele oostelijke deel van de Verenigde Staten en wonen ook in het zuidoosten van Manitoba, Ontario, Quebec en de kustprovincies van Canada. Er zijn 5,1 tot 5,3 miljoen vogels. Voor het eerst werden ze in 1817 boskalkoenen genoemd, ze kunnen tot 1,2 m groeien. Aan het uiteinde van de bovenste staartbedekking bevindt zich een frame van bruin-kastanje. Mannetjes kunnen tot 30 pond wegen. Naar kalkoen Meleagrisgallopavosilvestrisintensief jagen in de oostelijke Verenigde Staten, en het is een ondersoort van de wilde kalkoen die het meest wordt bejaagd.

Osceola Wild Turkey of Florida Wild Turkey (M. g. osceola)

Het leeft alleen op het schiereiland van Florida. Hun aantal is van 80.000 tot 100.000 vogels. De vogel is vernoemd naar de commandant van de Osinola Seminole-stam en voor het eerst werd deze vogel in 1890 beschreven. Hij is kleiner en donkerder dan een wilde kalkoen. Meleagrisgallopavosilvestris.Het verenkleed van de vleugels is erg donker met een kleine hoeveelheid witte strepen, net als bij andere ondersoorten. Het verenkleed over het hele lichaam is iriserend groen-paars. Leeft vaak in een gebied waar palmetto groeit en soms in de buurt van moerassen, waar veel amfibieën zijn.

Rio Grande Wild Turkey (M. g. Intermedia)

Het leeft in gebieden van Texas tot Californië, New Mexico, Colorado, Oregon en wordt geïntroduceerd in Midden- en West-Californië, evenals in delen van de noordoostelijke staten. Deze kalkoen werd eind jaren vijftig ook geïntroduceerd in de staat Hawaï. De bevolking is van 1.022.700 tot 1.025.700 personen. Deze ondersoort is natuurlijk in de centrale staten met vlaktes. Ze werden voor het eerst beschreven in 1879, ze hebben relatief lange benen, beter aangepast aan het leven op de prairies. Hun verenkleed met een kopergroene overloop. De veren op het uiteinde van de staart en de onderrug van de buffel zijn zeer licht geelbruin. Habitat - gebieden met dichte struiken in de buurt van beekjes, rivieren of mesquite, dennen- en eikenbossen. Deze kalkoenen leven in packs.

Merriam's Wild Turkey (M. g. merriami)

Veel voorkomend in de Rockies en aangrenzende prairies van Wyoming, Montana en South Dakota, evenals in de hoge tafelbergen van New Mexico. Hun bevolkingsaantallen van 334.460 tot 344.460 personen. Deze kalkoenen leven in gele dennenbossen en bergachtige gebieden. In 1900 werd ze genoemd naar Clinton Hart Meriam, het eerste hoofd van de US Fish and Wildlife Service. Op de staart en onderrug witte uiteinden. Ze hebben een paarse of bronzen reflectie op het verenkleed.

Gould's Wild Turkey (M. g. mexicana)

Het is een natuurlijke soort in de noordelijke bergen van Mexico en het grootste deel van Zuid-Arizona en New Mexico. Worden beschermd en gereguleerd door de wet. Voor het eerst beschreven in 1856. Ze leven in kleine aantallen in de Verenigde Staten, maar zijn wijdverbreid in de noordwestelijke delen van Mexico. Kleine populaties hebben zich ook in het zuiden van Arizona gevestigd. Deze kalkoen is de grootste van alle vijf ondersoorten. Ze heeft lange benen, grote voeten en een langere staart. De hoofdkleur van het verenkleed is koperrood en groenachtig goudkleurig. Deze ondersoort wordt ernstig beschermd vanwege de onvoorzichtige aard en status van de ondersoort die wordt bedreigd.

Zuid-Mexicaanse Wilde Kalkoen (M. g. gallopavo)

Deze genoemde ondersoort is de enige die niet in de Verenigde Staten en Canada leeft. Azteken hebben een ondersoort kalkoenen uit Zuid-Mexico gedomesticeerdM.g.mexicana, wat resulteert in een eigen kalkoen. De Spanjaarden brachten deze getemde ondersoort in het midden van de 15e eeuw naar Europa en vanuit Spanje werden ze naar Frankrijk gebracht, later naar het Verenigd Koninkrijk als een boerderijdier, dat de belangrijkste delicatesse voor rijke mensen is geworden. Tegen 1620 was het zo wijdverbreid dat de Engelse kolonisten van Massachusetts de kalkoen uit Engeland naar de VS brachten, niet wetende dat het een grotere, nauw verwante soort heeft die in de bossen van Massachusetts leeft. Het is de kleinste ondersoort en wordt vanaf 2010 als een ondersoort beschouwd.

Bekijk de video: wild turkey - meleagris gallopavo - kalkoen (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send