Over dieren

Starling familie (Sturnidae)

Pin
Send
Share
Send


familieSkvortsovaSturnidae(Rafinesque, 1815)detachementVorobeobraznyePasseriformes. Spreeuwen zijn middelgrote passerines. Een gewone spreeuw heeft een lichaamslengte van ongeveer 230 mm, een spanwijdte van ongeveer 300 mm en een gewicht van ongeveer 70-75 g. De Palaearctische spreeuw wordt gekenmerkt door een lange en rechte, puntige bek aan het einde, tien primaire vliegwormen, waarvan de eerste vliegworm zwak ontwikkeld is, korter dan de dekens , de bovenkant van de vleugel wordt gevormd door de tweede en vierde primaire vliegwielen, de staart van twaalf stuurlieden. De benen zijn sterk, de achterkant van de onderarm is gekleed met grote platen. De kleur van het verenkleed wordt vaak gemengd met metalen ebben, soms door het verenkleed, soms alleen op het hoofd. Seksueel dimorfisme wordt voornamelijk uitgedrukt in grootte, soms zijn mannen helderder gekleurd dan vrouwen. Jonge vogels in de eerste (nest) outfit verschillen sterk van volwassenen, voornamelijk vanwege het gebrek aan metalen glans in hun verenkleed. Afwerpen - eenmaal per jaar, in de herfst, na een broedseizoen. Jongeren vervangen de nestuitrusting in de allereerste herfst van hun leven. Spreeuwen zijn vooral te vinden in het culturele landschap en houden zich in ieder geval aan de bossteppe, in boomloze gebieden, bijvoorbeeld op plaatsen in Sredn. Azië, nest op rotsen van rotsen en talus. Ze geven de voorkeur valleien, maar soms doordringen tot de onderste en zelfs de middelste zone van de bergen. Nesten bevinden zich op gesloten plaatsen - holtes, scheuren in rotsen en kliffen, evenals in kunstmatige structuren - nestkasten. Koppeling van 4-6, minder vaak tot 7-8 eieren, blauwachtig of groenachtig. Incubatie duurt ongeveer twee weken. In de gematigde zone en in het zuiden komen spreeuwen uit, meestal tot twee keer per jaar. In het Palaearctisch gebied zijn spreeuwen naast de zuidelijke delen trekvogels. Spreeuwen worden voornamelijk gevoed door insecten en hun larven en andere kleine ongewervelde dieren, evenals bessen en fruit. Ze verzamelen zich in enorme koppels tijdens niet-broedtijd en beschadigen soms tuinen, met name wijngaarden, maar deze schade wordt aanzienlijk gecompenseerd door de voordelen van het eten van schadelijke insecten. Gemeenschappelijke spreeuwen op het oostelijk halfrond - in Europa, Azië, Afrika, Australië. De meeste soorten komen voor in warme klimaten. Het totale aantal soorten van de familie is 103, waarvan er 6 in de Sovjetunie voorkomen.

Lijst met VOGELS van de Starling-familieSturnidae (Rafinesque, 1815)
Volgens de IOC World Bird Names checklist, versie 7.3 (juli 2017) van Frank Gill & David Donsker

Lijst met soorten van de Starling-familieSturnidae (Rafinesque, 1815)
Volgens de IOC World Bird Names checklist, versie 7.3 (juli 2017) van Frank Gill & David Donsker

Bekijk de video: Exotic & Fancy birds - Nicobar pigeon, Crowned dove, Indian Fantail, Long-tailed glossy starling (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send