Over dieren

Rivier Tern (Sterna hirundo) Eng

Pin
Send
Share
Send


Latijnse naam:Sterna hirundo
Engelse naam:Stern
order:Steltlopers (Charadriiformes)
familie:Crackpot (Sternidae)
Lichaamslengte, cm:31–35
Spanwijdte, cm:77–98
Lichaamsgewicht, g:80–170
Onderscheidende kenmerken:kleuring van snavel en poten, stem
Aantal, duizend paren:195–227
Bewakingsstatus:CEE 1, BERNA 2, BONN 2, AEWA
Habitat:Wetland uitzicht
Bovendien:Russische beschrijving van de soort

Een sierlijke vogel met een glanzende zwarte hoed en een lange, diep gevorkte staart. De bek is lang, dun, rood, met een zwarte punt, de poten zijn roze, de staartstaartveren zijn lang, draadachtig. Wanneer de vogel zit, steekt de staart niet uit voorbij de uiteinden van de gevouwen vleugels. Net als de andere sterns, zijn mannetjes en vrouwtjes hetzelfde gekleurd, maar er zijn seizoens- en leeftijdsverschillen. De vogel in de winterkledij heeft een wit voorhoofd en de rest van het hoofd is donker, met zwartbruine strepen. De kogelnestvogel van de rivierstern heeft een karakteristieke donkere vlek op de keel.

verspreiding. Migrerende soorten, omvat 3 ondersoorten in Eurazië, Noord- en Midden-Amerika, in Afrika, waar het lokaal voorkomt. In Europa komt de soort vaker voor ten noorden van de 44e breedtegraad. Winters in het zuiden van het bereik tot Zuid-Afrika. In Italië, in de zomer, een populatie van 4-5 duizend paar nesten, overwinterende vogels zijn zeldzaam.

leefgebied. Het vormt kolonies langs de oevers van lagunes, rivieren en meren op zand- en kiezelstenen. Hij geeft de voorkeur aan de winter op de zeekusten.

biologie. De vogel nestelt koloniaal samen met meeuwen en andere soorten sterns. Eind april worden meestal 3 eieren van verschillende kleuren gelegd. Beide ouders incuberen 21-22 dagen. Kuikens van het "semi-foktype" - worden in goed ontwikkelde pluisjes geboren en vliegen binnen 25-26 dagen uit het nest. Eén koppeling per jaar. In een manoeuvreerbare, sierlijke vlucht vliegen sterns lang boven het wateroppervlak, "hangen" in de lucht en duiken dan snel naar beneden en vangen kleine vissen en larven van ongewervelde waterdieren van het oppervlak of duiken licht in het water. Een zwerm sterns maakt scherpe, krakende geluiden. De vogel landt niet op het water, maar om te rusten kiest hij drijvende objecten, stenen en riffen die boven het water uittorenen of zandbanken.

Interessant feit. Sterns worden gekenmerkt door een huwelijksritueel - partners cirkelen op grote hoogte, voeren verschillende trucs uit en bieden elkaar op hun beurt "huwelijkscadeaus" - vis. Voor de bijzondere vorm van de staart, wordt de rivierstern de "zeeslikken" genoemd.

Bekijk de video: Taking a look at terns 1: Common vs Arctic Tern (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send