Over dieren

Huisdieren

Pin
Send
Share
Send


Mountain Macaw heeft verschillende alternatieve namen - Ara Couloni en Blue-headed Macaw. Latijnse naam - Primolius couloni, syn. Propyrrhura couloni. Het verschilt van zijn andere broers in een helderblauw hoofd. De rest van de pen is groen. Er is ook een blauwe kleur op de vleugels. De staart is roodbruin met een blauwachtig einde. De snavel is zwart, met tinten van ivoor. Het gebied van de blote huid rond de ogen is grijs. De iris is geel met een roodoranje ring.

Het is onmogelijk om een ​​vrouw van een man te onderscheiden. Jonge kuikens onderscheiden zich door een donkere iris en een kortere staart.

De lengte van een volwassen vogel is 40-41 cm, gewicht 207-294 gram. De levensverwachting is 30-40 jaar, maar er zijn geen officiële statistieken die dit bevestigen.

Home-inhoud

Een zeldzame soort papegaai, dus het is zelden mogelijk om kwekerijen te ontmoeten die deze soort kweken. De vogels zelf zijn echter heel gemakkelijk te temmen. Hun geschreeuw is minder doordringend dan bijvoorbeeld de ara met de rode rug. De eigenaar moet niet alleen goede voeding bieden, maar ook het huisdier voorzien van activiteiten voor de geest en doe-het-zelf papegaaienspeelgoed - gemaakt of gekocht in de winkel. De gevederde vogel heeft ook takken en een boom nodig om zijn krachtige bek te bezetten. Takken kunnen alleen worden weggesneden van wegen en spoorwegen. Ara, zoals veel grote gevederde huisdieren, heeft veel aandacht van de eigenaar nodig, gezamenlijke spellen en activiteiten.

Houd er rekening mee dat een dergelijke vogel een duurzame, ruime volière nodig heeft. In de verkoop van kooien voor papegaaien van deze grootte, vindt u voornamelijk dezelfde fabrikanten als voor kleinere vogels: Triol, FOP, Ferplast, Inter-Zoo, Savic. Hoe meer het model wordt gekozen, hoe beter.

Lifestyle in de natuur

De bergara leeft in Peru, Brazilië, Noord-Bolivia. Ze vestigen zich het liefst in vochtige bossen aan rivieroevers, evenals in wetlands. Tijdens het broedseizoen leven deze papegaaien meestal in paren. Op andere momenten, samenwonen in kleine gezinnen - maximaal 4 familieleden. Het is zeldzaam om een ​​zwerm van 60 vogels te zien, in de regel kan dit alleen worden waargenomen in een gebied waar ze kunnen voeden.

Het broedseizoen loopt van oktober tot april. Ze bouwen hun nesten in boomholten. De schat bestaat uit 2-4 eieren, de incubatie duurt ongeveer een maand. Beide ouders verzorgen en voeden hun baby's. Kuikens fladderen in de regio van 3 maanden oud, maar blijven nog steeds enige tijd bij hun ouders.

Bergara (Primolius couloni, Propyrrhura couloni)

Bergara (lat. Primolius couloni, syn. Propyrrhura couloni) - een vogel van de papegaaienfamilie.

Lichaamsmaat 40–42 cm, gewicht 250–350 g.

De hoofdachtergrond van het verenkleed is groen. De kop en de dekens van de vleugels zijn blauw. Onderste vliegveren en onderste staartveren zijn olijfgeel. De bovenste veren van de staart zijn roodbruin met een blauw uiteinde. De iris is geel met een oranjerode ring. Perioculaire ring en wangen zonder veren, grijszwart. De snavel is zwart, de punt van de snavel is lichtbeige. Poten zijn licht.

Mannen en vrouwen zijn hetzelfde gekleurd. Het mannetje is groter dan het vrouwtje. Bij jonge vogels is de iris donker.

Het leeft in het oosten van Peru, in West-Brazilië en Noord-Bolivia.

Het leeft voornamelijk in tropische hoogstammige bossen tot een hoogte van 1300 m boven zeeniveau. Komt ook voor in bossen die langs rivieroevers groeien, wetlands met eilanden met palmbomen, gedeeltelijk open bossen, open plekken.

Het dieet omvat palmnoten, fruit, zaden, knoppen.

Buiten het broedseizoen, in kleine groepen gehouden. Actief tijdens daglichturen. Bergara geeft de voorkeur aan hoge bomen groeien in de buurt van het water. In warme uren, rustend in de kroon van bomen.

Het broedseizoen is oktober-april. Het hele jaar door zijn er 1-2 metselwerk. In koppeling meestal 3-4 eieren. Incubatie duurt 24-26 dagen. Kuikens blijven 90 dagen in het nest en worden pas in de vierde levensmaand volledig bedekt met veren.

De bevolking is slechts 100-200 individuen. Opgenomen in CITES, Bijlage I.

Bergara staat in het Internationale Rode Boek als een soort in een kwetsbare positie. "Zijn in een kwetsbare positie" (Kwetsbare soort, VU) - de staat van instandhouding toegekend aan biologische soorten die het risico lopen bedreigd te worden. Ze moeten het aantal en de snelheid van reproductie volgen, evenals maatregelen om hun habitat te helpen behouden. Soms broeden dergelijke soorten goed in gevangenschap, maar behouden ze de status van "Zijn in een kwetsbare positie", omdat er een bedreiging is voor de wilde populatie van de soort.

Papegaaien worden seksueel volwassen op de leeftijd van 2,5-3 jaar. De levensverwachting in de natuur is 30-40 jaar.

Synoniemen: bergara, blauwkop ara, ara Coulomb, Ara couloni, Propyrrhura couloni, blauwkop ara (Eng.), Gebirgsara (Duits).

Wetenschappelijke classificatie

Koninkrijk: dieren
Type: Chordates
Klasse: vogels
Bestelling: papegaaien
Familie: papegaaien
Subfamilie: Real Parrots
Geslacht: Ary
Uitzicht: Mountain Macaw

Bekijk de video: 10 Engste Huisdieren Die Mensen Bezitten! (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send