Over dieren

Lutra lutra, - - - freswater - - - -

Pin
Send
Share
Send


Otter, Euraziatische Otter: Andere namen: Euraziatische rivierotter, Europese otter, gewone otter, oude wereldotter.

De oude naam van de otter komt van het woord "rivier" - een beest dat leeft op zoet water, voornamelijk langs rivieren.

De gewone otter woont in heel West-Europa, het grootste deel van Azië, en verspreidt zich naar het zuiden naar Hindustan en Zuid-China.

De otter is wijdverspreid in heel Rusland, waar er alleen visstromen, rivieren en meren zijn waarmee het leven van het beest nauw verbonden is. Het is alleen afwezig in de toendra van het verre noorden. Op het schiereiland Kola is het te vinden in rivieren en meren en langs de hele kust van de zee. In het oosten, door de Oeral en heel Siberië, dringt het door tot Anadyr, Kamchatka, de kusten van de Zee van Okhotsk en de Zee van Japan. In het zuiden bestrijkt het bereik Wit-Rusland en Oekraïne tot aan de Zwarte Zee, evenals de Kaukasus, Transcaucasië en Centraal-Azië. Het is afwezig op de Krim.

In een aantal landen - in het VK, Duitsland en Japan hebben otters hun aantal verminderd. Ze zijn uiterst zeldzaam of volledig afwezig in Italië, Oostenrijk en Zwitserland, evenals in Frankrijk. Er worden pogingen gedaan om otters in hun gewone leefomgeving in Zwitserland, Zweden, Spanje en het VK te introduceren.

De gewone otter is een handig en flexibel beest, vrij groot, heeft een gestroomlijnde vorm en een vrij langwerpig lichaam. De kop van de otter is relatief klein, van bovenaf afgeplat. De oren zijn kort, afgerond, steken nauwelijks uit de omringende vacht, liggen laag aan de zijkanten van de kop en zijn uitgerust met kleppen die de gehooropening blokkeren wanneer het dier in water wordt ondergedompeld. De snuit is kort en breed, met lange snorharen. De nek is dik, kort, hoofd wijd. De ogen zijn klein, rond, hoog geplaatst en geven een goed overzicht.

De benen zijn kort, sterk, met blote zolen en goed ontwikkelde volle zwemmembranen tussen alle vijf vingers. Klauwen zijn kort, licht. De staart is lang, gespierd, dik, afgevlakt aan de basis en versmald naar het einde toe.

Het lichaam is bedekt met gladde vacht, bestaande uit een grovere en glanzende donkere rug en een zeer dikke, licht golvende ondervacht. Dankzij de harde haren wordt de vacht van de otter niet nat, zelfs terwijl het dier in het water is, dit helpt hem de lichaamstemperatuur te handhaven. De dichte vacht van een gezond beest is volledig ondoordringbaar voor water.

Bij het vervellen in de lente en de zomer verandert de haarlijn onmerkbaar en zeer langzaam. Zomerbont - met een kortere, maar dikkere, grenzend aan het huidbot en een lage ondervacht. De otterbont verschilt visueel zeer weinig per seizoen.

Kleur: het lichaam is bedekt met bruine of donkerbruine vacht, met een lichtbruine ondervacht. Aan de zijkanten wordt de vacht geleidelijk helderder en op de buik wordt het zilver, met een bruinachtige of gelige tint. Poten en staart zijn donkerbruin. De lengte van de staart (50-55 cm) overschrijdt de helft van de lengte van het lichaam 55-95 cm (een gemiddelde van 70-75 cm). Gewicht: gewicht 7-10 kg. Mannetjes verschillen uiterlijk van vrouwtjes alleen in grotere maten.

Levensverwachting: tot 10 jaar.

Stem: deze dieren hebben goede vocale vaardigheden en communiceren met elkaar met behulp van ten minste 12 soorten geluidssignalen. De otter maakt nogal verschillende geluiden: tjilpt, schreeuwt, sist, fluit. Dus, een licht melodisch fluitje wordt vooral vaak gemaakt door mannen tijdens gevechten in het voorjaar. Bang voor iets, sist het beest en hoe sterker, hoe verschrikkelijker het is. Otters die met zichzelf spelen, stoten een vreemd gekrijs of getjilp uit.

Habitat: Woont langs de oevers van rivieren, meren en beken, en soms aan de kust. In bergachtige gebieden vestigt het zich vaak in talus en kloven van rotsen, langs de oevers van rivieren en beken. Het geeft de voorkeur aan rivieren met een snelle stroming, een rotsachtige bodem, overvloedig in vis en duikeenden, in rustige, overwoekerde rivieren, is veel minder gebruikelijk. In bergachtige landen stijgt het langs rivieren tot een aanzienlijke hoogte. In de Pamirs bijvoorbeeld woont hij op een hoogte van 3000 m.

Optimaal voor de otter zijn middelgrote rivieren, waarvan de breedte ongeveer anderhalve tiental meter is. Op dergelijke rivieren zijn er in de winter vaak geulen, alsem of andere niet-bevriezende gebieden. En onder het ijs in de buurt van de kust zijn er altijd de zogenaamde holten - lege ruimtes tussen het ijs en het kanaal na de achteruitgang van water. In hen voelt de otter zich volkomen veilig. De otter loopt graag langs de zijrivieren van dergelijke rivieren, maar blijft er niet lang op hangen.

Vijanden: de natuurlijke vijanden van otters zijn adelaars, wolven en lynxen. Mensen jagen ook op otters, beschouwen de otter als een plaag die vis eet, hoewel de otter praktisch geen commerciële vis eet.

Samen met stropers die otters als gevolg van bont uitroeien, is het beperkende feit voor de soort habitatvervuiling en actief verkeer. Otters vallen vaak in visnetten; ze sterven massaal als gevolg van een olievlek in de zee. De uitstoot van giftige stoffen in rivieren vernietigt de otters op dezelfde manier als vissen.

Voedsel bestaat uit allerlei soorten water en deels landdieren.De otter vangt met succes verschillende vissen (tot 2-5 kg). Van vis vangt ze karper, snoek, forel, maar geeft de voorkeur aan kleine vis. Het minacht geen kikkers, garnalen, krabben, eet soms schelpdieren en kevers en andere ongewervelde waterdieren. Een aanzienlijk deel van zijn voedsel bestaat uit water en moerasvogels, landdieren: kleine zoogdieren, konijnen en knaagdieren. Hoewel otters in zeewater kunnen leven, hebben ze zoet water nodig om te drinken.

Een otter is een overwegend nachtelijk beest en brengt de dag meestal door in een gat of tussen gewassen wortels, maar soms koestert hij zich in de zon in de hitte, liggend op stenen of een stam die in het water is gevallen. Gaan jagen in de schemering. Otters op maanverlichte nachten zijn vooral actief, vaak onder de maan kunt u het hele gezin zien spelen in rustige binnenwateren en bubbelbaden.

De externe gevoelens van de otter zijn goed ontwikkeld. Haar reukvermogen, gehoor en visie zijn mooi. In gevangenschap wordt hij snel getemd, kent de eigenaar, houdt van strelen en spelen.

De bewegingen van de otter zijn beperkt tot een deel van de ruimte waarop hij leeft, hoewel het tot tien, en soms meer, kilometers per dag kan duren. In de winter is vooral duidelijk te zien dat gedurende vele kilometers langs de rivier, hetzij op het ijs of in scherpe bochten, een otterpad volgt. Het spoor van de achterpoot is langwerpig, meestal met een goed gedefinieerde langwerpige hiel, vijf sterk gespreide vingers, een zwemmembraan en zwakke afdrukken van korte klauwen. De lengte van het spoor is ongeveer 9 cm, de breedte is maximaal 6 cm. De voorpoot laat een meer afgerond spoor achter, ongeveer 6,5 cm lang.

Sporen van de otter, terwijl het beest rustig loopt, strekken zich uit in een zeer zwak kronkelende ketting. Tussen de pootafdrukken is vaak een groef zichtbaar vanaf de buik en staart die op de grond vallen. Tijdens korte sprongen laat de otter gepaarde sporen van poten achter op een afstand van 45-50 cm. Het pad strekt zich meestal uit langs de oevers en in de ondiepte van waterlichamen, en in de winter - langs ijs en sneeuw, van alsem tot alsem. Bij losse sneeuw laten het lichaam en de staart een diepe groef achter.

De otter wandelt graag langs dezelfde plaatsen en paden die hij van jaar tot jaar gebruikt. Bovendien volgen andere otters in dit gebied strikt dezelfde paden, hoewel er geen zichtbare sporen zijn van dieren in het verleden.

Op het spoor van de otter, onder het dood hout en de gewassen kust, kun je vaak de overblijfselen van de maaltijd van de otter vinden: botten en schubben van vis, half opgegeten kikkers, de overblijfselen van rivierkreeft en ander voedsel. Het strooisel van de otter is vloeibaar, het wordt meestal in de buurt van water gevonden - op stammen, stenen en zandbanken en bevat onverteerde resten van prooi - het is altijd gemakkelijk om het menu van het dier daaruit te bepalen.

In de zomer kunt u ook verschillende sporen van het beest zien. In het zand of modder zijn haar voetafdrukken duidelijk zichtbaar. De ottertoiletten zijn redelijk constant. Het is van hen dat zoölogen leren wat het dier eet, hoe zijn dieet het hele jaar door verandert. Op een klein zandstrand omgeven door struiken of dicht hoog gras, vindt u een otter zwembad - een ondiep, een paar centimeter, een gat in het zand, waar het dier ligt en rolt op zijn rug, zijkant, buik, likken vacht, jeuk. Soms is een specifieke penetrante geur inherent aan dergelijke baden. Er wordt aangenomen dat andere otters voor deze geur informatie ontvangen over het dier dat hier is geweest.

Onder gunstige omstandigheden en een overvloed aan voedsel, leven otters lang op één plek, maar soms maken ze grote overgangen (tot 15-20 km) over volledig watervrije ruimtes. In de winter zijn ze actief en blijven ze in de buurt van niet-vriesreservoirs en alsem.

De otter heeft geen vetreserve en bont is het enige vermogen om de lichaamstemperatuur in koud water te handhaven. De structuur van haar lichaam is aangepast voor snel zwemmen onder water: een platte kop, korte benen en een lange staart. De voorpoten van de otter zijn korter dan de achterkant, waardoor ze goed kunnen zwemmen. Wanneer otters langzaam zwemmen, roeien ze met alle vier de poten. Tijdens snel zwemmen of duiken drukken ze korte voorpoten tegen de zijkanten van het lichaam en werken met sterke achterpoten en staart, die naar het beeld van een propeller werken.

Otters grijpen hun prooi met hun tanden, niet met hun poten. In de winter, wanneer de vis op is, zwerft de otter rond. Otters gaan niet in diep water en blijven liever dicht bij de kust.

Een onmisbare voorwaarde voor het bezinken van een reservoir met otters is de aanwezigheid van oude beverholten of plaatsen die handig zijn om een ​​hol bij het water te plaatsen. Selecteert meestal steile, begroeid oevers, waar holen graven onder de overhangende wortels. Wortelholtes, rotsachtige placers, dichte vegetatie of een soort ravijn kunnen dienen als plaatsen die handig zijn voor het bouwen van een hol. De otter maakt de hol inham onder water, op een diepte van ongeveer een halve meter, zodat het altijd kan ontsnappen aan gevaar. Dan stijgt de loop en gaat diep de droge kust in, in het verlengde, waar een woonkamer is opgesteld, die zich meestal boven het niveau van bronwater bevindt. Het hol zelf is bekleed met droge bladeren en gras. Van het nest en de gaten van het gat naar het aardoppervlak vertrekken smalle snuiten, die dienen voor ventilatie.

Het is moeilijk om het gat op te merken en alleen de overblijfselen te schrijven, bijvoorbeeld aan geknaagde schelpen van weekdieren op het ondiepe water, geven de permanente verblijfplaats van de otter op deze plaats aan.

Otters zijn speels en rollen vaak van kleiheuvels of ijshellingen recht op de buik. Ze houden ervan om elkaar in het water te achtervolgen. Het favoriete spel van de otter is het achtervolgen van de staart of de achterpoot. Dus het draait zowel in water als op het land. Terwijl in de rivier, grijpt de otter zijn tanden en houdt de achterpoten met zijn voorpoten vast, of houdt de snuit een centimeter van de punt van de staart en doet alsof hij hem op geen enkele manier kan vastgrijpen. In deze positie draait het wiel, dan duiken en vervolgens duiken. Wanneer de otter het beu wordt om deze "prooi" te achtervolgen, regelt hij een "jacht" naar zijn achterpoot: nadat hij zichzelf op de grond heeft gedrukt en zich verstopt, doet hij alsof hij hem aandachtig in de gaten houdt en rent dan plotseling naar hem toe. Wanneer dit saai is, rent de otter het water in, hij rent daar op zijn buik, dan op zijn rug, en draait dan om zijn as. Speelt graag de otter met een gevangen vis, zoals een kat met een muis. Na genoeg gespeeld te hebben, ligt de otter aan de kust, soms half in het water, neemt de vis met zijn handpalmen en eet hem op.

De poten van het dier zijn kort, de vingers erop zijn verbonden door zwemmembranen die bijna tot aan de klauwen reiken, en de elastische haren die aan de kale "palmen" grenzen, vergroten hun rijoppervlak nog meer. Het gebruikt de otterpoten echter alleen wanneer deze langzaam zwemt of abrupt van richting verandert. En om sneller te zwemmen, strekt het dier ze uit over het lichaam en begint te kronkelen met zijn hele lichaam en gespierde staart, wat wordt vergemakkelijkt door de mobiliteit en flexibiliteit van de wervelkolom.

Door de structuur van de vacht van dit beest kan hij vrij lang in het water liggen. Gekanteld, gebogen aan de basis met brede afgeplatte uiteinden, bedekken de bedekkende haren strak dikke, ingewikkelde donsachtige haren. Dit alles voorkomt dat de vacht nat wordt en het beest dat uit het water kruipt is bijna droog. Niettemin droogt de otter ook de vacht uit, wentelend en rijdend op sneeuw, zand of aarde, waarna hij voorzichtig zijn zijkanten, rug, buik, borst, poten, en vooral voorzichtig, de staart likt. Het dier besteedt veel tijd en aandacht aan hygiëne, daarom ziet zijn vacht er mooi uit en glanst het.

Tijdens het duiken sluiten de neusgaten en geleidelijk uitgeademde lucht voorkomt dat water de neus binnendringt. Door kleine luchtbellen kan het pad van een otter onder water worden gevolgd.

Nadat hij lucht in de longen heeft gekregen, kan hij 150 - 200 meter onder water zwemmen zonder 3-4 minuten aan de oppervlakte te verschijnen. Als de otter bang is, krijgt hij een nieuwe portie lucht, alleen door zijn neus lichtjes uit het water te steken. Dan, door een onderwatergat, klimt hij in een geheime schuilplaats en bevriest. Over het algemeen is het beest zo verborgen dat het heel moeilijk te detecteren is.

Sociale structuur: de gewone otter geeft er de voorkeur aan een eenzame levensstijl te leiden, mannen en vrouwen ontmoeten elkaar slechts voor een korte periode omwille van de nakomelingen. De otters zijn territoriaal en markeren de grenzen van hun bezittingen met uitwerpselen en tekens van de anale klieren. Mannetjes hebben meer plots, vrouwtjes hebben minder. De otterjachtgronden bestaan ​​uit een stuk rivier van 2-6 km lang en tot 100 m diep in de kustzone. Plots van mannetjes kunnen overlappen met plots van vrouwtjes, maar mannetjes betreden elkaars territorium niet. Vrouwtjes tolereren ook niet de aanwezigheid van rivalen in hun complot en gedragen zich agressief wanneer ze een bepaald geslacht ontmoeten.

Mannen in de buurt houden zich aan een hiërarchie in hun onderlinge relaties, en de dominante man krijgt een meer winstgevende site. Dieren van lagere rangen vermijden zelfs de paden die ze gebruiken, ze lopen liever langs andere paden en vallen niet op. Als de dominante verdwijnt, gaat zijn rang naar een andere man. Hij begint de paden van zijn voorganger te gebruiken en zich dienovereenkomstig te gedragen.

Voortplanting: Vrouwtjes hebben meerdere keren estrus en zijn klaar om twee weken zwanger te worden. Dampen worden gevonden op het land of in water. In het paarseizoen vechten mannen vaak, pikken ze op in het water en jagen ze op de vrouwtjes.

In het zuiden van het land komt estrus voor in otters in februari, in het noorden - in maart. De zwangerschap duurt 9-10 weken en, in tegenstelling tot de Canadese otter Lontra canadensis, heeft de gewone otter niet het fenomeen van onderbreking van de embryo-ontwikkeling. Nakomelingen: 2-4 puppies

Het vrouwtje brengt 2-4 met bont beklede maar blinde puppy's. Bij de geboorte wegen baby's 99-122 g, hun lengte is 12 cm en op de leeftijd van 2-3 weken kunnen ze kruipen. Op 4-5 weken van het leven, hun ogen open. Vrouwtjes hebben twee of drie paar tepels. Na 7 weken begint de moeder de jongen te leiden om op vis te jagen en ze over te dragen aan het hoofdvoedsel, wat de motorische activiteit van jongeren verhoogt. Tegen 8 weken groeien kiezen en ze beginnen te zwemmen. Moeder blijft bij hen tot de leeftijd van 3-4 maanden, dan verdwijnt haar melk. Bij 8-12 maanden gaan jonge otters op zoek naar nieuwe habitats, maar soms blijven ze het volgende jaar bij hun moeder en laten ze alleen op de leeftijd van ongeveer 14 maanden achter.

Puberteit: puppy's groeien langzaam en bereiken pas in het tweede jaar van hun leven de grootte van volwassen dieren. Blijkbaar beginnen ze zich pas in het derde jaar te vermenigvuldigen.

Ondanks de hoge waarde van individuele huiden, is de waarde van de otter in bontspaties niet groot. In de huid van een otter is alleen de ondervacht waardevol en daarom wordt bij het verwerken de wervelkolom geplukt. Het blijkt een zeer warme, duurzame en lichtgewicht vacht.

Permanente visserij bestaat niet. Het wordt min of meer per ongeluk verkregen, op verschillende manieren, voornamelijk met likes, soms met honden. Fox-terriers die worden gebruikt voor de jacht op dassen en vossen kunnen worden gebruikt op deze jacht. Zonder honden kun je een otter in de winter op een nieuw spoor of bij toeval op het land ontmoeten.

Op heldere maanverlichte nachten wordt de otter bewaakt door het ijsgat en in het ijs. De otter wordt goed gevangen door zware vallen in water voor een hol aan een ketting of anker. Op het land worden vallen gemaskeerd door mos, gras en geplaatst op otterpaden en ligplaatsen. In sommige gebieden wordt de otter in speciaal geïnstalleerde dubbelwandige netten gedreven.

Op sommige plaatsen werd immotief op de otter gejaagd en er is nu een verbod aangekondigd voor de winning ervan in het Europese deel van Rusland.

Er was een tijd dat otters werden beschouwd als ongedierte van de visserij. Ze werden gejaagd en er werd zelfs een speciaal hondenras gefokt: de Yorkshire otterhond of de otterhound.Deze honden gaven vervolgens aanleiding tot de bekende Airedale-terriërs, die in eerste instantie ook werden gebruikt voor de jacht op otters.

De otter is klein en gemakkelijk te temmen. Ze zijn erg slim, leren snel de commando's van hun leraar. Pretentieloos voor eten, netheid, extreem mobiel, speels, grappig. Jonge dieren zijn gemakkelijk te leren en er zijn gevallen waarin ze werden gebruikt om te vissen. De otters trekken de vis die ze hebben gevangen aan wal of in de boot, de eigenaar selecteert de prooi en het dier gaat voor de volgende.

Met zo'n uitgebreide distributie is de otter echter bijna overal in aantal, en op plaatsen zeer zeldzaam. Otters staan ​​op de Rode Lijst van IUCN als een kwetsbare soort vermeld.

Het is relatief gebruikelijk in Karelië, in de regio Arkhangelsk, in Altai, in de Sayans en aan het Baikalmeer, evenals in Kamchatka en Sikhote Alin. In Oekraïne, in de bossteppe-zone, is het zeldzaam en de otter in de lagere Ob is ook zeldzaam. Er is er geen in Khatanga, weinig in Kolyma.

In 1985 werd het European Otter Breeding Program ontwikkeld.

De volgende ondersoorten van de gewone otter worden onderscheiden:
Lutra lutra augustifrons - Noord-Afrika
Lutra lutra aurobrunnea - Nepal
Lutra Lutra Barang - Thailand, Vietnam. Maleisië, Sumatra en Java
Lutra lutra chinensis - China en Taiwan
Lutra lutra kutab - van Kashmir tot Tibet
Lutra lutra lutra - Europa, Azië, Siberië
Lutra lutra meridionalis - Noord-Iran
Lutra lutra monticola - Noord-India en Nepal
Lutra lutra nair - Zuid-India en Sri Lanka
Lutra lutra seistanica - Afghanistan, Iran
Lutra lutra whiteleyi - Hokkaido (Japan)

Depositphotos
  • Over Stock Photo
  • Onze plannen en prijzen
  • Zakelijke oplossingen
  • Blog Depositphotos
  • Verwijzingsprogramma
  • Partnerprogramma
  • API-programma
  • Jobs
  • Nieuwe afbeeldingen
  • Gratis afbeeldingen
  • Leveranciersregistratie
  • Verkoop stockfoto's
  • Engels
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Russisch
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexico)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brazilië)
  • Magyar
  • Ukraїnska

Pin
Send
Share
Send