Over dieren

Boektekst - Vleesduiven en thuisduiventeelt

Pin
Send
Share
Send


Voor het hoofd en de middelste staartveren zijn lichtbruin, op de schouders en vleugels zijn zwarte vlekken, in de nek zijn paars en onder het oorgebied zijn zwarte langwerpige vlekken, de bovenkant van het hoofd is bedekt met blauwachtig grijze kleuren, vliegvleugels zijn donkerbruin met smal licht dat grenst aan, de bek is klein, zwartachtig met een roodachtige basis, de borst is wijnrood met grijze zijkanten, de buik en de onderwas zijn geelachtig bruin, de perorbitale ring is groenachtig blauw, de benen zijn saai-rood. De vrouwelijke kleur van het verenkleed aan de onderkant is bleker. Vogellengte - 30, staart - 16.5 zien.

Gedistribueerd in Noord-Amerika van Canada en Californië tot Mexico. Bewoont bossen, landbouwgrond en uiterwaarden van rivieren, houdt bomen, in de buurt van reservoirs. Deze tortelduif is een vrij grote vogel, een trekvogel in het noordelijke deel van het bereik, en een vaste vogel in het zuidelijke deel. Ze worden vaak opgejaagd voor duiven. Alleen al in Florida worden jaarlijks 2,5 miljoen dieren neergeschoten. Hiervan maken migrerende individuen 57% uit van alle vogels die door jagers zijn neergeschoten. Vanuit Florida vliegen enkele huilende duiven (gemiddeld 1,3%) naar Alabama, Georgia en North Carolina, de rest blijft gedurende het hele jachtseizoen in: staat. In de winter leven velen van hen in stadsparken en andere nederzettingen. Het nestelen van huilende duiven vindt plaats in een vrij korte tijd. Nesten van deze vogels zijn te vinden op hoge bomen, richels van gebouwen, soms bezetten ze ook de verlaten nesten van andere vogels. Nest is gedraaid van takken, bomen en stengels van kruidachtige planten. Eierincubatie vindt 14-15 dagen plaats, kuikens vliegen uit het nest op de leeftijd van ongeveer 2 weken. Er zijn 2-3 broeden in een jaar. Aan het einde van het broedseizoen worden grote kampen met huilende duiven gevormd, die van plaats naar plaats vliegen op zoek naar voedsel.

In de thuisdierentuin worden deze tortelduiven snel onder de knie, leven lang en voelen zich goed met de gebruikelijke zorg. Wanneer hij in een volière wordt gehouden, vermenigvuldigt deze tortelduif zich gemakkelijk en kan hij tot zes broedsels per jaar groeien. Voor de inrichting van het nest is de nek van de nek opgehangen aan een draadframe of open laden met lage zijkanten. Tijdens de periode van het voeren van de kuikens, moet de volwassen vogel, naast het korrelmengsel, zachte voeders worden gegeven: granen, wortel-cracker-mengsel, gestoomde haver en fijngehakte greens.


Diamanten hals

Genre: Huisdieren, Huis en familie

Huidige pagina: 13 (totaal van het boek 16 pagina's)

Gedistribueerd in Europa, Noordwest-Afrika, Turkije, Irak, Iran, Afghanistan, de Himalaya, China. In het noordelijke deel van het bereik is het een trekvogel; in de rest is het een vaste vogel.

Op het grondgebied van ons land wint de vyakhir in Transcaucasia, Centraal-Azië en blijft soms in Moldavië. Het leeft in loof-, naald- en gemengde bossen. In West-Europa woont bovendien in stadsparken.

Na aankomst vanuit het overwinteringsgebied (maart - april), houden de vyahiri zich in kleine kuddes, breken dan in paren, bezetten nestgebieden en beginnen een nest te bouwen, dat is opgebouwd uit dunne takken van verschillende boomsoorten op een hoogte van 3-4 m. Het nest wordt geplaatst tussen twee vrouwtjes in de buurt de stam en vertegenwoordigt een losse, nogal willekeurige stapel takken waardoor eieren van onderaf zichtbaar zijn. De eerste koppeling verschijnt in april of begin mei, de tweede - half juli. Het uitkomen duurt 17-18 dagen, waaraan beide vogels deelnemen. Gedurende de hele periode van nestelen koeren mannen vaak en maken ze huidige vluchten, flapperende vleugels in de lucht en als het ware pronken voor de vrouwtjes. Tijdens koeren is het gemakkelijk om een ​​wahir te benaderen met een geweer, en stropers gebruiken het vaak, waardoor het nest met eieren of kuikens ter dood wordt veroordeeld. Vyakhir tolereert geen angst tijdens het uitkomen en voeren van kuikens, en in angst gooit het voor altijd een nest. Als een persoon zich per ongeluk in de buurt van een nest bevindt, stoor de vogel dan niet en stop de duif niet op zijn eieren te zitten. Kuikens vliegen op 30-jarige leeftijd uit het nest en verzamelen zich in koppels, en oude vogels gaan door naar de volgende conclusie van de kuikens.

Het favoriete voedsel van de vyahir zijn de zaden van coniferen, die vaak worden gevuld met struma. Ze verzamelen deze zaden niet alleen op de grond, maar pikken ook uit de geopende dennenappels. Vahir eet ook zaden van kruidachtige planten, rode bosbessen, slakken en regenwormen.

De massa van de vahir varieert afhankelijk van de beschikbaarheid van voedsel en de samenstelling ervan. De gemiddelde massa mannen tijdens de periode van seksuele activiteit is 510 g. Op dit moment voedt het zich voornamelijk met ontkiemende plantenzaden. Tijdens de periode van groei, bloei en aan het begin van het rijpen van granen, neemt de massa van de duif met 35 g af, vervolgens tijdens het rijpen van granen en het oogsten neemt de massa toe, maar keert niet terug naar zijn oorspronkelijke waarde. Tijdens de periode van seksuele depressie, beginnend in oktober, wordt vyahiri opnieuw zwaarder, vooral wanneer ze zich actief voeden met eikels en beukennoten: mannen - gemiddeld tot 526 g, vrouwen - tot 516 g. Met dit dieet is gewichtstoename vooral merkbaar bij vrouwen. In de herfst vormen vyahiri koppels die vaak voorkomen bij jonge vogels, die zich vaak voeden met gemaaide weiden en geoogste velden, waarbij ze gevallen korrels tarwe of andere zaden van gecultiveerde planten verzamelen. Van de duiven van onze fauna kan alleen vyakhir de landbouw schaden. Gewassen van granen en erwten worden meestal beschadigd door koppels vyakhirei. Schade aan groenten is meestal lokaal van aard. Er werd opgemerkt dat de omvang van de schade aan gewassen grotendeels afhangt van de beschikbaarheid van natuurlijk voer. Een onbeduidende opbrengst van bosbessen, bramen en andere voeders bepaalt de concentratie van vyakhirei in de velden, waar ze in die jaren aanzienlijke schade aan de graanoogst veroorzaken. Het tegenovergestelde beeld wordt waargenomen bij een overvloedige oogst van natuurlijk voer, wanneer vyahiri weinig schade toebrengt aan gewassen.

Daarom moet men tijdens de duiveninvasie op landbouwvelden de jacht op deze vogels eerder openen dan normaal.

Gevangen vyahiri worden al snel tam en leven vele jaren in een dierentuin. Ze moeten in de volière worden bewaard, in de kooi worden ze snel dik. Met andere soorten duiven kan vyahiri meestal goed met elkaar overweg. In de buitenvolière rassen. Anders zijn onderhoud, verzorging en voeding hetzelfde als tamme duiven.

Brown Dove (C. eversmanni)

De bruine duif ziet eruit als een wilde blauwachtige duif, maar is kleiner en heeft een donker, leigrijs verenkleed met een sterk mengsel van een bruine tint op de voorkant van de rug, schouders en vleugels. De bek is donkergrijs met een gelige punt.

Gedistribueerd in Centraal-Azië, Pakistan, Afghanistan, Noord-India. Nestlocaties zijn divers (holen, holten, verlaten menselijke gebouwen, putten, enz.), Maar geeft de voorkeur aan boomplantages, vooral bosjes van oude iepen, platanen, moerbeibomen of populieren. Het nestelt vaak in kolonies, soms in combinatie met cesars, maar het aantal vogels daarin is nooit significant. Steden en grote dorpen worden vermeden door vogels. Het nestseizoen begint in april en eindigt in juli.

De vogel legt eieren op de bodem van een hol of hol zonder afval. Meestal hebben ze 2 broedsels per jaar.

Het belangrijkste voedsel is tarwe, saffloer, alfalfa, wiet en slakzaden, maar ze houden vooral van wilde bladplanten.

Duikstaartduif (C. picazuro)

De kop en bovenkant van de borst zijn wijnrood met een matte afwerking, de onderkant van de borst en buik zijn lichtrood. Op de nek, nek en rond de ogen is er een "geschubd" patroon van witte en grijze veren met zwarte randen. De bovenkant is grijs, op de rug en vleugels is er een "geschubd" veerpatroon met donker grenzend. Bill is donker, oogcirkels zijn karmijnrood. De benen zijn rood. De lengte van de vogel is 37,5 cm, de staart is 11,5 cm. Hij leeft in Zuid-Amerika, leeft in bossen en komt soms voor in open gebieden met vrijstaande bomen. Gehouden in pakketten. Het belangrijkste voer is plantenzaden, voedselverspilling, verschillende verse groenten. Vogels nestelen op bomen, nestelen op een vrouwtje op een hoogte van 5 m. Het nestseizoen duurt van november tot december.

In de dierentuin leeft lang en fokt. Bij het voeren van de kuikens wordt aanbevolen om donkerstaartduiven zachtvoer te geven: gierst of staalachtig gekookte pap en ei, fijngehakte groenten en verse kruiden. Op normale tijden moeten ze graanmengsels voor huisduiven krijgen.

Real Doves (Streptopelia)

Het geslacht bevat 17 soorten zeer uiteenlopende vogels. Ze zijn kleiner, slanker dan echte duiven, hebben een kleine kop, lange vleugels en een staart die erg rond is en met een witte streep aan het einde. De bek is lang, recht. Het verenkleed is meestal bruin-zandig of roze-grijs van kleur, de meeste soorten hebben een ring om hun nek die is versierd met deze vogels, het is zwart of bestaat uit geschubde veren aan de zijkanten van de nek, benen zijn rood, relatief lang, geschikt om op de grond te lopen.

Alle soorten echte tortelduiven - pretentieloze vogels, voelen zich goed in een dierentuin, kunnen er lang in leven (tot 20 jaar) en worden snel getemd. Ze raken zo gewend aan de persoon dat ze hem zelfs na een lange afwezigheid herkennen. Deze vogels zijn zeer elegant, mooi, hebben een prettige aard en hun zachte koeren maakt het stadsappartement levendiger en diversifieert het leven van een persoon. Al deze voordelen van duivennoten zijn de reden voor hun aanzienlijke populariteit bij amateurs - wanneer ze zoölogische winkels betreden, zijn ze snel uitverkocht.

Alle soorten echte tortelduiven in binnenlandse dierentuinen vermenigvuldigen zich goed. Een van de soorten, namelijk de lachende tortelduif, wordt gedomesticeerd door mensen en heeft verschillende variëteiten verkregen door ze in gevangenschap te fokken. Een nest wordt gebruikt voor het nest, dat in de hoek van de volière wordt gehangen, waar ze takken en grassprieten slepen, eieren worden op dit nest gelegd. Ze moeten op dezelfde manier worden gevoerd als huisduiven.

Gemeenschappelijke Tortelduif (St.Turur)

De kop is blauwachtig grijs, de rug is buffy-bruin met een groot geschubd patroon op de vleugels en blauw. In de nek zijn er dwarse zwarte en witachtige strepen, de bek is donkergrijs, struma, borst en voorste deel van de buik zijn grijsachtig roze, de rest is lichter, de staart is lang, waaiervormig met een witte streep. De lengte van de vogel is 28 - 29 cm, de staart is 11 - 12 cm Het verenkleed van het vrouwtje is bleker, jonge vogels hebben geen strepen op hun nek.

Deze duiven komen veel voor in bijna heel Europa, Centraal-Azië, Noord-Afrika en Kazachstan. Bewoon bladverliezende, gemengde bossen, bossteppen, en in de steppen en woestijnen leven in rivierdalen en antropogeen landschap. Ze komen in mei op de middelste rijstrook van ons land aan. Het nestseizoen is verlengd, terwijl sommige vogels al kuikens hebben, terwijl anderen net beginnen met het bouwen van een nest. Tijdens de verkering van het vrouwtje zendt het mannetje een zachte en aangename monotone coo uit, bestaande uit de geluiden van "tur-turr". Tegelijkertijd blaast hij zijn nek en laat zijn hoofd iets zakken. Als je dichterbij komt, kun je horen hoe de huidige man een lichte klik uitzendt tussen koeren.

De gewone tortelduif nestelt aan de randen van bossen, spikes, brouwsels en andere bosopstanden. Een vogelnest is gebouwd van kreupelhout en plantenwortels en plaatst het op bomen of in struiken. Het metselwerk bestaat uit twee witte of crèmekleurige eieren die beide vogels gedurende 13-16 dagen uitbroeden. Ouders zijn erg gehecht aan kuikens en verlaten het nest niet, zelfs niet in geval van gevaar. Op de 20-21ste dag vliegen de kuikens goed, worden onafhankelijk en verzamelen zich bij het verlaten van het nestgebied in onafhankelijke koppels van 7-10 personen. In het zuiden van het land hebben gewone duiven de tijd om 2 broedsels te maken in de zomer.

Het belangrijkste voer is de zaden van verschillende planten, waaronder bomen (dennen, sparren, berken, els, enz.), Evenals bessen, kleine weekdieren en insecten. In de lente en zomer zoeken ze naar voedsel in weiden, weiden, rivieroevers en na het rijpen van brood - op het gebied van tarwe, hennep, boekweit of gierst. Gewone tortelduiven van graan uit oren en pluimen pikken niet, maar verzamelen ze alleen op de grond. Tegen de herfst richten ze zich op zonnebloemgewassen, pikken zaden uit manden en veroorzaken, samen met duiven die uit de noordelijke gebieden van het bereik zijn gevlogen, merkbare schade aan de zonnebloemvelden. Gewone Streptopelia kan echter niet als schadelijke vogels worden beschouwd, omdat ze veel gunstiger zijn voor de vernietiging van wietzaden dan schade aan het zonnebloemgewas. Gewone tortelduiven wennen snel aan nieuwe levensomstandigheden, worden tam en behoren tot aangename huisvogels. In de behuizing kan worden gefokt.

Grote Duif (St. orientalis)

De kleur van het verenkleed is vergelijkbaar met de kleur van de gewone duif, maar de grootte van de grote nek is veel groter, de nek is bruinachtig, het voorhoofd is asblauw, de blauwachtig grijze kleur van de integumentaire veren op de onderbuik en de staart is donker, de bek is lichter op de punt, de basis donkerrood, periorbitale ring van donkerpaarse kleur

Gedistribueerd in het zuidelijke deel van Siberië, Transbaikalia, in het Verre Oosten. Het bewoont verschillende soorten bossen en grote bosgordels in een open landschap. In de bergen leeft tot een hoogte van 4000 m boven zeeniveau. Trekvogel. Nesten meestal in bossen met dichte ondergroei en ondergroei, evenals langs de oevers van rivieren en meren bedekt met bomen. Het nest is massiever dan dat van andere tortelduiven, gebouwd van takken en dunne twijgen, laag op een boomtak geplaatst. Tijdens de niet-broedperiode houden vogels kleine kuddes. De stem van de nek van de keel, bas, grof, is overal te horen en lijkt een beetje op het gekoer van een wervelwind.

Geringde Doose (St. decaocto)

Het hoofd, de nek en de borst zijn roze, de rug is bruin-grijs, de nek is zwart, afgezet met wit, een halve ring, jonge vogels hebben geen kettingen om hun nek, de staart is erg breed met een witte streep, de bek is donker, de benen zijn paars. De lengte van de vogel is 30 cm, de staart is 14–16 cm.

Woont in Zuidwest- en Zuid-Azië, in de afgelopen decennia begon de ringstaartduif zich actief te vestigen en bijna geheel Europa te bevolken, individuele vogels werden geregistreerd in Voronezh en zelfs Moskou. In Centraal-Azië trekt deze soort ook naar het noorden, en nu heeft deze tortelduif Kazalinsk en Chimkent bereikt.

Geringde Duif leeft in nederzettingen en agrarische landschappen. Zeer goedgelovig, voedt zich in de directe omgeving van huizen, verzamelt aas of eet voedsel samen met huisduiven. In vogels die op het platteland leven, overheersen granen (tot 95%) in voedsel, evenals bessen, steenvruchten (kersen, kersen, vogelkersbomen) die op de grond zijn gevallen.

Overnachtingsplaatsen bestaan ​​meestal vele jaren. Hun verspreiding in landelijke gebieden, en vooral in de stad, wordt in grotere mate bepaald door de aanwezigheid van oude bomen met gesloten kronen (dennen, sparren, enz.) Dan door voedselbronnen. Op de meeste plaatsen is de tortelduif sedentair; in de meer noordelijke regio's een trekvogel. Met het begin van de late herfst in de meer zuidelijke delen van het bereik, neemt het aantal geringde duiven niet alleen toe door jonge vogels, maar ook door de komst van trekvogels.

Geringde duiven schikken nesten op bomen, kroonlijsten en balkons van huizen van twijgen en droge stengels van kruidachtige planten. Koppelingen van 2 eieren in geelachtig witte kleur,

Vogels geven 3-4 broedsels per jaar. Er werd opgemerkt dat het mannetje het vrouwtje alleen tegen een ander mannetje beschermt totdat ze het eerste ei legt. Daarna brengt hij minder tijd door met het vrouwtje en is hij meer betrokken bij het verzamelen van voer. Aldus garandeert de man zijn vaderschap en vermindert de mogelijkheid om buitenlandse kuikens op te voeden.

Een mooie en goedgelovige geringde hals siert en revitaliseert onze steden en verdient bescherming.

Kleine duif (St. senegalensis)

Het verenkleed van het hoofd en de onderkant van het lichaam is grijsachtig roze, aan de zijkanten zijn er roodachtig zwarte vlekken, de snavel is zwart, de rug is bruin en zand, het vrouwtje heeft een lichtere kleur van het hoofd, nek en borst. Jonge vogels hebben een meer gelijkmatige kleur van hoofd, nek en rug - van geelachtig tot roze.De lengte van de vogel is 24 - 28 cm, de staart is 11 - 12 cm en is wijd verspreid in Turkije, Afghanistan, Oezbekistan, het zuidelijke deel van Turkmenistan en Kazachstan. De Afrikaanse ondersoort van de kleine nek heeft een iets andere kleur met een overheersing van grijstinten en groter.

Deze bewoner van nederzettingen, geniet van de bescherming van de mens en lijkt in zijn levensstijl op andere tortelduiven.

Het voedt zich met plantenzaden en vanwege menselijke voeding. In de dierentuin leven geringde en kleine Streptopelia lang, broeden en voelen zich goed op een korrelmengsel van gierst, havermout, koolzaad en andere kleine zaden. Bovendien moeten ze verse groenten (salade, houtluis, paardenbloembladeren, enz.) En bloemwormen krijgen.

Madagascar Tortelduif (St. pictrata)

De kop is blauwachtig grijs, de nek en borst zijn donkerroze. In de nek is er een zwartachtig gevlekt patroon van vlekken, de achterkant en bovenkant van de vleugels zijn roodachtig paars, op de vleugels is er een donkerbruine matte vlek, de staart is wit, de bek is blauwachtig grijs aan het einde, de basis is paars, de ring rond de ogen is paarsrood, benen zijn rood matte schaduw. Het vrouwtje heeft een lichtere kleuring van hoofd, nek en borst. Jonge vogels hebben een zelfs gelige of rozeachtige kleuring van het hoofd, de nek en de rug. De lengte van de vogel is 24 - 28 cm, de staart is 11 - 12 cm.

Gedistribueerd in Madagaskar en de omliggende kleine eilanden. Op de rotsachtige eilanden en koraalriffen van de archipel van de Seychellen was er ooit een ondersoort - de tortelduif van de Seychellen met een rode kop en rug. Nu bestaat de endemische ondersoort alleen in zijn pure vorm op twee kleine eilanden, in de resterende plaatsen van zijn voormalige reeks verdween hij, omdat hij zich mengde met de hier geacclimatiseerde nominale soort - de Madagascar-duif.

De tortelduif van Madagascar houdt zich tussen achtergebleven struiken en vrijstaande bomen, waar hij op de grond naar plantenzaden zoekt, dol is op kopra en vaak loopt tussen vruchten die zijn aangelegd om te drogen. In koppeling 2, soms 3 glanzende witte eieren. De rest van de vogels lijkt erg op andere tortelduiven van deze groep.

Ze worden sinds 1907 in dierentuinen gekweekt. Het onderhoud en de verzorging zijn hetzelfde als voor de kleine duiven.

Lachende tortelduif (St. roseogrisea)

De kop, nek, borst en buik zijn beige geel, de rug en vleugels zijn donkerder, de uiteinden zijn leigrijs, de nek heeft een zwart-witte ketting in de vorm van een halve ring, de bek is zwart, de benen zijn roodachtig. Jonge vogels zonder ketting. In de thuisvorm werden vogels met gele en zuiver witte kleur gefokt door kunstmatige selectie. De lengte van de vogel is 26 cm, de staart is 13 cm.

Woont in Noord-Afrika, woont in de droge steppen begroeid met doornige struiken, in de buurt van waterlichamen. Deze tortelduif maakt geluiden die erg lijken op het koeren van een gewone tortelduif, maar lijken op gelach, waarvoor het zijn naam kreeg. Op zoek naar zaden van wilde en gecultiveerde planten, rent ze op de grond in de straten van landelijke dorpen, in de buurt van graandepots. Nesten zijn gerangschikt in struiken of op een boom van twijgen en fijn kreupelhout. Het metselwerk wordt afwisselend door beide vogels uitgebroed gedurende 2 weken. De kuikens zijn bedekt met dunne witte pluisjes, maar al op de 3e of 4e dag hebben ze vlieg- en staartveren, op de 16-18e dag veren ze volledig en vliegen ze snel uit het nest.

In de dierentuin leven lang en niet alleen tamme vogels, maar ook wilde vogels broeden goed. Ze zijn pretentieloos, zijn tevreden met elk graanmengsel met de toevoeging van fijngehakte verse kruiden. In de zomer is het het beste om ze in een buitenverblijf te houden met sparren-, dennen- of struikgewas. Met het begin van koud weer moeten vogels worden overgebracht naar een binnenvolière, omdat ze zich bij lage temperaturen slecht voelen en rechtop zitten met hun tongen. Als de openluchtkooi met een verwarmde schuur, dan kunnen in zo'n gebouw kanonnen het hele jaar door worden bewaard. Lachende tortelduiven leven vredig samen met andere vogels. Bovendien zijn ze zeer zorgzame ouders, dus ze kunnen worden gebruikt als "kindermeisjes" voor het voeren van kuikens van andere soorten duiven.

Kortstaartzwaluwstaart (St. tranguebarica)

De bovenkant van het verenkleed is roodbruin, de onderkant is wijnrood, de kop en nek zijn blauwachtig grijs, de keel is lichter, de ketting is zwart in de vorm van een halve ring, de ondervacht is wit, de bek is zwart. Het vrouwtje is kleiner dan het mannetje en bruiner. De lengte van de vogel is 22 cm, de staart is 9 cm.

Gedistribueerd op de Hindustan en Indochina schiereilanden en in Noordwest-China. Bewoont bossen en cultureel landschap. Het hoofdvoer is het zaad van verschillende planten. Nesten bouwen hoog op bomen. Korte staart duif-keel verdraagt ​​de factor van angst niet en gooit een nest bij frequent onderzoek. Uitkomen duurt 14 dagen, kuikens verlaten het nest op de leeftijd van 11 dagen.

Deze tortelduif is erg verlegen, woont zelden in de dierentuin. De vogel is vrolijk, mobiel, daarom kan hij niet in een kooi of in een volière met andere vogels worden gehouden, vooral kleine, die hij enorm bang maakt met zijn rusteloze houding. Nestapparaten (dozen, manden of draadbasis) zijn bevestigd aan knopen, een boom of in de hoek van een binnenverblijf op de meest rustige plek, waar ze niet zouden worden gestoord terwijl ze eieren uitbroeden. Het hoofdvoer is een korrelmengsel (gierst, tarwe, havermout, een beetje papaver, koolzaad, kanariezaad) en verse kruiden. In de winter worden de duiven op een temperatuur van 18-25 ° C gehouden.

Gevlekte Streptopelia (St. Chintnsic)

Het hoofd is grijs, het voorhoofd is lichtgrijs, de achterkant van het hoofd is een wijnrode vlek met een matte tint, de nek is een brede zwarte halve ring met witte "druppels", de keel en borst zijn wijnroze, met een geelachtige bloei, de bek is zwart, het bovenlichaam is lichtbruin, onderbuik tawny, benen mat roze. Sommige ondersoorten op de rug en vleugels hebben witte vlekken op een lichtbruine achtergrond. Vogellengte - 32 cm, staart - 15 cm, verdeeld in Zuid-Azië.

In Californië, Australië en de Havana-eilanden werd geïntroduceerd door de mens, maar wilde. Bewoont bossen, parken en tuinen. Nesten vliegen op een hoogte van 3-5 m in de bomen. Koppeling van 2 witte glanzende eieren. In een dierentuin leeft hij goed op een korrelmengsel van elke samenstelling en reproduceert hij gemakkelijk.

Koekoekskeel (Macropygia)

Een groep vogels met een karakteristieke koekoekvormige lichaamsvorm. Het verenkleed bestaat meestal uit strepen of stippen op een bruine achtergrond. De staart is getrapt of waaiervormig, waarvan de middelste staartveren bijzonder lang en breed zijn. Gedistribueerd (8 soorten) in Zuidoost-Azië, van de Himalaya tot de Salomonseilanden en Oost-Australië. Het belangrijkste voedsel is plantenzaden, klein fruit en bessen die ze uit bomen plukken, zoals fruitetende duiven. In gevangenschap zijn zeldzaam. Onderhoud en verzorging zijn hetzelfde als voor fruitetende duiven. Koekoekskeel moet worden gevoed met sappig fruit, bessen met de toevoeging van een korrelmengsel (gierst, canola, havermout, kanariezaad).

Maleis of tortelduif met streepstaart (M. unchall)

Het verenkleed van de voorkant van het hoofd en de keel is geelachtig bruin, de bovenkant van het hoofd en de nek is grijs met een roze tint, de rest van de nek en borst zijn mat roze, de bek is zwart, de ring rond de ogen is blauwachtig grijs, de rug en vleugels zijn kastanje met zwarte strepen, de maag en ondervacht zijn geelachtig -bruin, op de staartveren zijn blauwachtig grijs met brede dwarse zwarte strepen. Het is iets groter dan een lachende duif. Het bewoont de hooglanden van Oost-India tot Zuidwest-China en het zuiden tot Java. Het belangrijkste voedsel is plantenzaden, fruit, bessen en boomknoppen. Het nest vliegt meestal laag vanaf de grond op de horizontale takken van een boom; het is een plat platform gemaakt van takken.

Weeping of Carolina Streptopelia (Zena>

Weeping of Carolina Streptopelia. Voor het hoofd en de middelste staartveren zijn lichtbruin, op de schouders en vleugels zijn zwarte vlekken, in de nek zijn paars en onder het oorgebied zijn zwarte langwerpige vlekken, de bovenkant van het hoofd en de bedekkende vleugels zijn blauwachtig grijs, vliegvleugels zijn donkerbruin met een smalle lichte rand, de bek is klein, zwartachtig met een roodachtige basis, de borst is wijnrood met grijze zijkanten, de buik en de ondermijn zijn geelachtig bruin, de perorbitale ring is groenachtig blauw, de benen zijn vliegrood. De vrouwelijke kleur van het verenkleed aan de onderkant is bleker. De lengte van de vogel is 30, de staart is 16,5 cm.

Huilende schildpad komt veel voor in Noord-Amerika, van Canada en Californië tot Mexico. Bewoont bossen, landbouwgrond en uiterwaarden van rivieren, houdt bomen, in de buurt van reservoirs. Deze tortelduif is een vrij grote vogel, een trekvogel in het noordelijke deel van het bereik, en een vaste vogel in het zuidelijke deel. Ze worden vaak opgejaagd voor duiven. In de winter leven velen van hen in stadsparken en andere nederzettingen. Het nestelen van huilende duiven vindt plaats in een vrij korte tijd. Nesten van deze vogels zijn te vinden op hoge bomen, richels van gebouwen, soms bezetten ze ook de verlaten nesten van andere vogels. Carolina tortelduiven nest is gemaakt van boomtakken en stengels van kruidachtige planten. Eierincubatie vindt 14-15 dagen plaats, kuikens vliegen uit het nest op de leeftijd van ongeveer 2 weken. Er zijn 2-3 broeden in een jaar. Aan het einde van het broedseizoen worden grote zwervende duiven gevormd die van plaats naar plaats vliegen op zoek naar voedsel.

In de thuisdierentuin worden huilende duiven snel onder de knie, leven lang en voelen zich goed met de gebruikelijke zorg. Wanneer hij in een volière wordt gehouden, vermenigvuldigt deze tortelduif zich gemakkelijk en kan hij tot zes broedsels per jaar groeien. Voor de inrichting van het nest is de nek van de nek opgehangen aan een draadframe of open laden met lage zijkanten. In de periode van het voeren van de kuikens van de volwassen Carolina doveroot, moeten naast het korrelmengsel zacht voedsel worden gegeven: granen, wortel-kraakmengsel, gestoomde haver en fijngehakte greens.

Duiven en de preventie van hun ziekten. A.I. Rakhmakhov, B.F. Bessarabov (Moskou, Rosselkhozizdat, 1987)

Pin
Send
Share
Send