Over dieren

Geelkeelmuis

Pin
Send
Share
Send


Het verschilt van de vorige soort in opvallend grote maten. Op de keel of borst heeft dit dier meestal een duidelijke oker-gele vlek van verschillende maten en vormen. Deze muis leeft in loofbossen en geeft de voorkeur aan rommelige eikenbossen met dichte ondergroei. Dit is misschien wel de meest "houtachtige" van onze muizen, het vestigt zich vaker dan andere soorten, zowel in natuurlijke holten als in kunstmatige vogelholten. Het voedt zich voornamelijk met zaden, eikels en noten. In de zone van gemengde bossen wordt het sporadisch verspreid, hoewel het op sommige plaatsen niet zeldzaam is. In de loofboszone is dit een veel voorkomende soort.

Distribution.

Breedbladige bossen van Europa van Polen tot de Zuidelijke Oeral. Gemerkt in Moskou (1). In de regio Moskou werd de soort geregistreerd in het district Naro-Fominsk (2), op de grens van de districten Podolsky en Tsjechov, in de districten Serpukhov en Serebryano-Prudsky (2, 3). De geelkeelmuis werd jaarlijks gevangen in het Malinki Institute of Petroleum and Epidemiology, Russian Academy of Sciences, aan de grens van de districten Naro-Fominsky en Podolsky (3).

Kenmerken van biologie en ecologie

Het leeft in bladverliezende en naaldbos-loofbossen, struiken en tuinen. Vaak vestigt zich in holtes. Bomen goed klimmen. Het voedt zich voornamelijk met de zaden van bomen en kruiden, en eet ook insecten. Het bevat eikels, lindezaden, enz. Geeft jaarlijks 2-3 nesten, elk 4-8 ​​welpen (4).

Pin
Send
Share
Send