Over dieren

Audubon: Skunk

Pin
Send
Share
Send


Andere namen: Hog-nosed Skunk, Noord-Amerikaans Hog-nosed Skunk

Een Oost-Mexicaans stinkdier woont in het zuidoosten van Texas en het oosten van Mexico.

Een Oost-Mexicaans stinkdier is het grootste Noord-Amerikaanse stinkdier met de grofste vacht onder alle stinkdieren. De snuit is langwerpig, conisch van vorm. Ronde korte oren laag aan de zijkanten van het hoofd. Hij heeft een neus die kenmerkend is voor alle stinkende stinkdieren - breed en kaal, vaag doet denken aan een varken. Het vrouwtje heeft drie paar tepels. De klauwen zijn sterk, gebogen, ontworpen voor het graven van gaten. Geurklieren zijn goed ontwikkeld. Mannetjes van deze soort zijn 18% groter dan vrouwtjes.

Uiterlijk lijkt het Oost-Mexicaanse stinkdier op het gestreepte stinkdier Mephitis mephitis. Hij heeft geen witte streep op zijn hoofd, wat Mephitis heeft. Op die plaatsen waar beide soorten worden gevonden, verschilt het Oost-Mexicaanse stinkdier van de gestreepte effen witte strook die langs de rug langs het hele lichaam loopt. In het zuiden, waar het gestreepte stinkdier niet binnenkomt, heeft het Oost-Mexicaanse stinkdier twee witte strepen op zijn rug. Tandformule I 3/3, C 1/1, P 2/3, m 1/2 = 32).

Kleur: de vacht van het Oost-Mexicaanse stinkdier is hard en dik, de onderkant van het lichaam, het hoofd en de benen zijn zwart geverfd, een of twee witte strepen bevinden zich op de bovenkant van het lichaam. Het oostelijke Mexicaanse stinkdier heeft een kortere staart dan andere soorten. Uiterlijk lijkt het op een gewone bruine skunk Conepatus mesoleucus. Beide soorten verschillen in grootte: het Oost-Mexicaanse stinkdier is 25% groter. De witte streep op de achterkant van het Oost-Mexicaanse stinkdier is smaller, de onderkant van de staart is zwart, het uiteinde is wit, terwijl in het gebruikelijke stinkdier de onderkant van de staart wit is.

De totale lichaamslengte varieert van 44-93 cm, gemiddeld is het 63,6 cm, terwijl de lichaamslengte 40-46 cm is, de staart is 30-41 cm. De gemiddelde lengte van de mannetjes is 63,5 cm, de vrouwtjes zijn 59,0 cm Gewicht: Gemiddeld 2-4,50 kg. 3,25 kg

Habitat: het vestigt zich op verschillende plaatsen - in bossen, op grasrijke vlaktes, in bergachtige gebieden (tot een hoogte van 4100 m boven zeeniveau), op laaggelegen kustgebieden, in tropisch struikgewas, semi-woestijnen en zelfs in landbouwgebieden. Overal is uiterst zeldzaam.

Vijanden: Beroemde roofdieren: Roofvogels, grote carnivoren, enkele grote slangen. De levensverwachting in gevangenschap is in de natuur 7-8 jaar - veel minder.

Vleesetende dieren. Er is weinig bekend over de voeding van een Oost-Mexicaans stinkdier: er werden vooral insecten in zijn maag gevonden. Als insecten niet overvloedig zijn, voeden stinkdieren zich met kleine zoogdieren en zelfs fruit.

Het gedrag van Oost-Mexicaanse stinkdieren wordt ook slecht begrepen. Ze zijn meestal 's nachts actief, hoewel ze in de wintermaanden overdag actief zijn. Ze hebben krachtige ledematen en lange klauwen, waardoor het gemakkelijk is om insecten en hun larven uit de grond te scheuren. Net als andere soorten stinkdieren, staat een Oost-Mexicaanse stinkdier bekend om zijn geuraanvallen wanneer hij een vijand bespuit die er dichtbij komt met het sterk ruikende geheim van zijn anale klieren. De bonte contrasterende kleur van de vacht van het stinkdier en het patroon erop dienen als een waarschuwingssignaal voor andere zoogdieren, hoewel zijn eerste reactie op de dreiging is weg te rennen. Maar het bange stinkdier, dat plotseling zijn tegenstander tegenkomt, gaat op zijn achterpoten staan, doet een paar stappen naar voren en valt dan op handen en voeten. Als dit niet werkt, is de volgende stap om je tanden bloot te leggen (te bakken), of je staart op te tillen en je stinkende geheim op de vijand te spuiten, of beide acties tegelijk te combineren. Voor het grootste deel neutraliseren ze roofdieren, waardoor de aanvaller tijdelijk wordt verblind met het geurige muskgeheim van hun anale klieren. Veel dieren leren snel om weg te blijven van de waarschuwingskleuren van het pelspatroon van het stinkdier.

Sociale structuur: ze leiden een eenzame levensstijl. Individuele percelen zijn klein, variërend van 500 hectare tot 2,5 km. Als er een gebrek aan voedsel is, kan een Oost-Mexicaans stinkdier naar andere gebieden migreren.

Het paarseizoen valt in februari - maart. Zwangerschap: 2 maanden.

Reproductie in de Oost-Mexicaanse skunk gebeurt op dezelfde manier als in de gebruikelijke skunk-skunk. Na een zwangerschap van twee maanden brengt het vrouwtje 2-4 welpen, gemiddeld 3. Het hol is een gat of andere holtes (verschillende spleten, grotten, boomstammen, een holle onder gebouwen, enz.). Het vrouwtje heeft drie paar tepels die puppy's van melk voorzien.

Moeder, terwijl haar jeugd in de kuil is, voorziet hen van voedsel en beschermt onbaatzuchtig. En jonge mensen kort na de geboorte, zodra ze beginnen te kruipen, zijn al in staat om een ​​paar druppels musk uit de anale klier af te geven in geval van een bedreiging voor hun leven.

Na ongeveer twee maanden worden jonge mensen gespeend, overgeschakeld op vast voedsel en al snel verlaten ze het hol. Mannen en vrouwen bereiken de puberteit met 10-12 maanden.

Stinkdieren zijn nuttige dieren voor boeren. Door veel insecten te eten, vooral landbouwongedierte, helpen ze het aantal insecten laag te houden.

Oost-Mexicaanse stinkdieren dragen hondsdolheid pathogenen die kunnen worden overgedragen op mensen of hun thuisleerlingen. Als een persoon wordt besproeid met de secretie van de anale klieren van het stinkdier, kan de geur veel ongemak en problemen veroorzaken voor het object dat wordt blootgesteld aan de aanval van het stinkdier.

De soort is uiterst zeldzaam in de natuur, ondanks het bereik dat wordt geschat op ongeveer 20.000 - 2.500.000 vierkante km. Het Oost-Mexicaanse stinkdier staat vermeld in sectie 2 (moet zorgvuldig worden gecontroleerd) van het FWS Red Book. Op basis van gegevens over het aantal stinkdieren in het midden van de 19e eeuw en het midden van de 20e eeuw, werd vastgesteld dat de populatie gestaag afnam, met een catastrofale afname in het midden van de 20e eeuw. Ze worden sinds 1966 niet meer in de natuur gezien.

C. leuconotus leuconotus - Mexico

C. leuconotus texensis (Merriam, 1902) - Texas. Lokale wetenschappers onderscheiden de laatste soort als een afzonderlijke soort, wat niet wordt aanvaard door de wetenschappelijke gemeenschap.

Redactionele licentie

Alleen redactioneel gebruik. Deze afbeelding kan niet worden gebruikt in advertenties of marketing. Het kan op elk medium worden gebruikt, behalve op uitzendmedia en omslagen voor printmedia. Deze afbeelding is voor eenmalig gebruik alleen in een specifieke context. Gebruik de licentie opnieuw voor extra gebruik.

Aanvullende informatie wordt verstrekt in ons ondersteuningscentrum en in de servicevoorwaarden.

Heb je extra rechten nodig of ben je geïnteresseerd in commercieel gebruik? Neem contact op met Shutterstock Premier voor zakelijke toegang.

Pin
Send
Share
Send