Over dieren

Grote geringde, of Alexandrijnse, papegaai Psittacula eupatria

Pin
Send
Share
Send


Maten in centimeters worden ter referentie getoond en komen overeen met afdrukken met een resolutie van 300 dpi. Gekochte bestanden worden geleverd in het formaat JPEG.

¹ Standaard licentie staat eenmalige publicatie van een afbeelding in een beperkte oplage toe als illustratie van informatiemateriaal of de omslag van een gedrukte publicatie,

² Uitgebreide licentie staat ander gebruik toe, waaronder reclame, verpakking, website-ontwerp, enzovoort,

³ Licentie Privé afdrukken maakt het gebruik van afbeeldingen mogelijk bij het ontwerpen van particuliere interieurs en voor afdrukken voor persoonlijk gebruik met een oplage van niet meer dan vijf exemplaren.

* Afbeeldingspakketten aanzienlijke besparingen opleveren bij het kopen van een groot aantal werken (meer)

Oorspronkelijke grootte: 2598 × 1948 pixels. (5,1 MP)

De prijs in de tabel bestaat uit de kosten van de licentie om de afbeelding te gebruiken (75% van de totale kosten) en de kosten van de fotobankdiensten (25% van de totale kosten). Deze scheiding komt alleen tot uiting in de facturen en in de definitieve documenten (contracten, handelingen, registers), in de rest van de interface van de fotobank zijn er altijd volledige bedragen verschuldigd.

Waarschuwing! Het gebruik van werken van de fotobank is alleen mogelijk na hun aankoop. Elk ander gebruik (inclusief voor niet-commerciële doeleinden en met betrekking tot de fotobank) is verboden en strafbaar.

Alexandrië geringde papegaaienvideo

Grote geringde, of Alexandrijnse, papegaai (Psittacula eupatria) - Een vrij grote papegaai, waarvan de lengte 55-58 cm bereikt, met meer dan de helft op de staart. Deze soort is de grootste papegaai onder de geringde of nekpapegaaien. De kleur van het verenkleed van de grote geringde papegaai is groen met bruinrode vlekken in het bovenste deel van de vleugels. Mannetjes hebben een zwarte "ring" die zich uitstrekt van het onderste deel van de bek tot het midden van de nek, de voortzetting van de ring aan de bovenkant van de nek is rozerood van kleur, een deel van het hoofd in het gebied van deze ring is blauwachtig grijs-groen van kleur. Deze ketting verschijnt bij mannen in het 3e levensjaar en vrouwtjes en jonge vogels hebben het helemaal niet. Papegaaien in Alexandrië worden al lang als gekooide vogels gehouden. De eerste vermeldingen en tekeningen met hun afbeelding dateren uit de tijd van het oude Rome. Vogelliefhebbers waarderen ze echt om hun zachte karakter en schoonheid. Als gevolg van het fokwerk werden kleurmutaties van deze soort afgeleid: geel, wit en blauw.

Verspreiding

Distributed alexander papegaai in Zuid-Azië: India, Pakistan, Oost-Afghanistan, Iran, op het eiland Sri Lanka, en in verschillende delen van Zuidoost-Azië (Myanmar, Vietnam, Laos). Papegaaien bewonen de bovenste laag van het regenwoud en dalen zelden naar de grond. Zoals alle parkieten zijn het goede flyers, maar meestal vliegen ze over een korte afstand.

Reproduktie

In het metselwerk grote geringde papegaaien meestal 2-4 eieren ongeveer zo groot als duiven. Alleen het vrouwtje zit er 23-25 ​​dagen op, het mannetje voedt haar op dit moment en bewaakt het nest. Kuikens zitten 7-8 weken in het nest, waarna ze het verlaten, maar ongeveer een maand onder de hoede van hun ouders zijn en dan volledig onafhankelijk worden. Uiterlijk zien ze eruit als een vrouw, maar zijn meer saai gekleurd en hebben geen roodbruine vlekken op de vleugels. Deze vlekken verschijnen op de 15-18e levensmaand en papegaaien worden seksueel volwassen met 3 jaar. Ze leven 40-50 jaar of meer in gevangenschap.

Alexandrov geringde papegaai (Psittacula eupatria)

Alexandrov geringde papegaai (Psittacula eupatria) - een vogel van de papegaaienfamilie.

Dit is de grootste papegaai onder de kettingen. De lengte van de papegaai met een staart is 45-58 cm Gewicht: 250 - 260 g.

De kleur van het verenkleed is grasachtig groen, de kroon - met een blauwe tint. Er is een bruine vlek op de schouderbladen, een smalle zwarte streep op het voorhoofd, er zijn ook zwarte "snorren" beginnend bij de onderkaak en zich uitstrekkend langs de onderrand van de wangen. Bij volwassen vogels is de bek groot, felrood en bij jonge papegaaien is hij wortelkleurig. Poten zijn grijs behalve Psittacula eupatria siamensis, bij deze soort vogels, zijn ze geelachtig grijs.

Seksuele verschillen: mannetjes van deze soort hebben een brede "ketting", die roze is aan de bovenkant van de nek, en zwart ("stropdas") vanaf de zijkanten van de nek naar de onderkant van de snavel. Vrouwtjes en jonge vogels hebben niet zo'n "ketting". Volledige kleur van het verenkleed van vogels verkrijgt op de leeftijd van 18-36 maanden.

Arel habitat: Zuid-Azië (India, Pakistan, Oost-Afghanistan, Iran, Sri Lanka en de Andaman-eilanden, evenals een aantal gebieden in Zuidoost-Azië (Myanmar, Vietnam, Laos)). De papegaai van Alexandrië is, samen met verschillende andere soorten papegaaien, gespot in Europese steden, waaronder Londen en Amsterdam.

De papegaai van Alexandrië komt voor in verschillende habitats, waaronder in natte en droge bossen, beplante gebieden, mangroven en woestijnen (tot 900 meter boven zeeniveau). Zoals alle papegaaienkettingen zijn het goede flyers, maar meestal vliegen ze over een korte afstand.

De Alexandrijnse papegaai eet verschillende zaden, knoppen, bloemen, nectar en fruit.

In hun natuurlijke habitat duurt het broedseizoen van november tot april. Tijdens deze periode worden vrouwen erg territoriaal. Gewoonlijk zitten er 2-4 eieren in de koppeling, het vrouwtje broedt 23-24 dagen. Het mannetje voedt haar op dit moment en bewaakt het nest. Jongeren op de leeftijd van 6 weken beginnen uit het nest te verschijnen en na 7 weken verlaten ze het volledig. In kleur zien ze eruit als een vrouwtje, maar ze hebben geen roodbruine vlekken op de vleugels en hun algemene groene kleur is saaier. Op de leeftijd van 18 maanden hebben jonge mensen roodbruine vlekken op de vleugels en in het 3e levensjaar - een "ketting" bij mannen.

Ze zijn lang bewaard gebleven als gekooide vogels. De eerste referenties en tekeningen met hun afbeelding dateren uit de tijd van het oude Rome. Fans houden deze papegaaien vanwege hun aanhankelijke karakter en schoonheid. Er zijn gevallen waarin papegaaien van deze soort maximaal 100 woorden "onthouden", maar dit is zeer zeldzaam, vaker zijn hun mogelijkheden beperkt tot 10-15 woorden. Onder omstandigheden van celbehuizing leven ze behoorlijk lang (gemiddelde levensverwachting van 40 jaar).

Thailand, Mongolië en Iran publiceerden postzegels met een Alexandrijnse papegaai.

De geringde papegaai van Alexandrov wordt bedreigd in Pakistan, vooral in de provincie Punjab. Dit komt vooral door het verlies van habitat (kappen van oude bomen) en stroperij. Hoewel hun verkoop officieel verboden is in Pakistan, zijn ze te vinden op open verkoop in Lahore-markten.

Bewakingsstatus: zicht dichtbij kwetsbare positie.

Dichtbij kwetsbare positie (Near Threatened (NT)) - een van de categorieën van de Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN, IUCN) in overeenstemming met versie 3.1. Tot 2001 werd deze categorie, samen met soorten die moeten worden beschermd (Eng. Conservation Depend), beschouwd als subgroepen van de groep met categorieën met een laag risico.

Wetenschappelijke classificatie

Koninkrijk: dieren
Type: Chordates
Klasse: vogels
Bestelling: papegaaien
Familie: papegaaien
Subfamilie: Real Parrots
Geslacht: geringde papegaaien
Zicht: Alexandrov geringde papegaai

De weergave bevat 5 ondersoorten die verschillen in grootte en enkele kleurdetails:

  • Psittacula eupatria avensis (Kloss, 1917)
  • Psittacula eupatria eupatria (Linnaeus, 1766)
  • Psittacula eupatria magnirostris (Ball, 1872)
  • Psittacula eupatria nipalensis (Hodgson, 1836)
  • Psittacula eupatria siamensis (Kloss, 1917)

Pin
Send
Share
Send