Over dieren

Nepalees Kalao

Pin
Send
Share
Send


namen: Sulawes neushoornvogel, Sulawes kalao.

gebied: Indonesië (eiland Sulawesi, Lembekh, Bud, Muna en de Togean-eilanden).

beschrijving: Sulawesky kalao heeft een grote lange snavel scherp gebogen. Aan de basis van de bek zijn er grote uitgroeien van verschillende vormen. De randen van de bek met onregelmatige inkepingen, de punt van de bek is scherp. Calao is een gedrongen vogel. De tenen zijn gesplitst: de tweede en derde vingers zijn gesplitst op de helft van de lengte van de hoofd falanx, de derde en vierde vingers zijn 2/3 van de falanx.
De nek is erg sterk. Het onderste deel van de keel is zonder veren, turkoois van kleur met een zwarte brede streep (bij vrouwen is deze streep smaller). De kop is klein, de staart is lang, vleugels zijn breed, afgerond, benen zijn kort.
De vrouwelijke Sulawesky-kalao lijkt op een mannetje, maar is kleiner van formaat en heeft minder ontwikkelde uitgroeien aan de basis van de bek.
Jonge vogels zijn gekleurd als volwassenen, maar ze hebben geen gezwellen boven de bek. De groei begint te groeien op de leeftijd van 10-13 maanden.
Mannetjes vervellen tijdens het regenseizoen. Bij vrouwen treedt rui op tijdens de broedplaats.

kleur: basiskleur zwart, staart wit. De kop en nek zijn romig van kleur. Bij volwassen mannen is de nek bruin, bij vrouwen is deze zwart. De snavel is geel met oranje strepen op de snavels. De groei van het mannetje is rood, het vrouwtje is geel. De huid rond de ogen is lichtblauw, de oogleden zijn donkerblauw, de wimpers zijn donker, dik. De iris van het oog is oranjerood bij de man en bruin bij de vrouwtjes. De poten en klauwen van de Sulawes kalao zijn zwart.

afmeting: spanwijdte 7-80 cm.

gewicht: mannetjes wegen tot 2,5 kg.

Een stem: zeer sonore, vergelijkbaar met krachtig blaffen, gehoord op een afstand van maximaal twee kilometer.

leefgebied: tropische laaglanden en dichte groenblijvende bossen tot 1000 m boven zeeniveau Houdt in de buurt van grote fruitbomen.

vijanden: Sulawes palm civet jaagt op kippen (Macrogalidia muschenbrcoekii).

eten: Tot 85% van het totale dieet van Sulawesky kalao bestaat uit vijgen, die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. De rest zijn insecten en verschillende soorten zacht fruit.
Hij drinkt praktisch geen water, omdat haalt het uit eten.

gedrag: Meestal besteedt Sulawesische kalao aan bomen. Leidt een zittende levensstijl.
Beweegt onhandig op de aarde, springend.
De vlucht duurt niet lang. Tijdens de vlucht, met hun zeer afgeronde vleugels, maken neushoornvogels een karakteristiek hard geluid, vergelijkbaar met het geluid van een trein.

Sociale structuur: Kalao is geen territoriale vogel. Ze leven in paren, maar grote concentraties vogels (tot 120 individuen) worden vaak gevonden.

reproduktie: De stopcontacten kunnen heel dicht bij elkaar staan. Vaak nestelen maximaal 10 paar per 1 km 2. Kalao nestelt meestal in natuurlijke holtes, maar als er niet genoeg zijn, kan het holtes maken met zijn poten en bek.
Zittend in de nestkamer, sluit het vrouwtje de ingang met vuil, aarde en uitwerpselen. Er blijft slechts een klein gaatje over voor het mannetje om het vrouwtje te dienen. Bij het broeden van eieren brengt het vrouwtje de hele tijd in het nest door. Een vrouwtje en kippen worden meerdere keren per dag gevoerd door een mannetje. Wanneer het vrouwtje met de kuikens zich voorbereidt om uit het nest te komen, slaat ze een stevige stopverf met haar snavel en deze valt eruit.

Seizoen / broedseizoen: begint aan het einde van het regenseizoen - in juni-juli.

incubatie: 32-35 dagen.

nageslacht: In koppeling 2-6 (meestal 2-3) witte eieren. Wanneer de kuikens opgroeien, begint het vrouwtje uit het nest te vliegen en helpt het mannetje bij het voeren. Ouders voeren hun kippen gemiddeld ongeveer 100 dagen. Dan begint de jeugd zich te voeden.
Bij warm weer blazen de kuikens hun onderhuidse luchtzak over de schouders, achter het hoofd en onder de borst op, waardoor ze op een gevederde ballon lijken. Er wordt aangenomen dat ze zich op deze manier koelen in een benauwde en donkere holte. Een andere mening is dat het moeilijk is om zo'n gepruild kuiken uit de holte te trekken, wat hem redt van civet, de belangrijkste vijanden van de kalao.

Voordeel / schade aan mensen: Sulawesische kalao helpt zaden van planten en bomen te verspreiden door fruit te eten en zaden in het nest te isoleren.Bevolking / staat van instandhouding: soorten vermeld in het Internationale Rode Boek als een soort met de minste zorg. Het totale gebied van het bereik is nogal ziek - 100.000 - 100.000.000 km. De populatiegrootte is niet bekend.
Twee ondersoorten herkend Aceros cassidix: Aceros cassidix cassidix - Togean Islands, Sulawesi, Lembekh, Aceros cassidix brevirostris - over. Muna en Bud.
In het zuiden van. Sulawesi Sulaweski kalao in 1993 uitgeroepen tot de staatsvogel.

Credit: Portal Zooclub
Bij het herdrukken van dit artikel is een actieve link naar de bron VERPLICHT, anders wordt het gebruik van het artikel beschouwd als een schending van de "Wet op auteursrechten en naburige rechten".

Bekijk de video: Lal Bahadur Khati. Audio Jukebox. Lal Bahadur Khati Songs (Mei 2021).

Pin
Send
Share
Send