Over dieren

Scholekster (Haematopus ostralegus) - - - -

Pin
Send
Share
Send


Latijnse naam:Haematopus ostralegus
Engelse naam:Scholekster
order:Steltlopers (Charadriiformes)
familie:Magpie Waders (Haematopodidae)
Lichaamslengte, cm:40–45
Spanwijdte, cm:80–86
Lichaamsgewicht, g:380–700
Onderscheidende kenmerken:kleur van het verenkleed, vorm en kleur van de bek, wijze van voedergewassen, stem
Aantal, duizend paren:219–261,5
Bewakingsstatus:BERNA 3, BONN 2
Habitat:Een soort die leeft langs zee- en oceaankusten
Bovendien:Russische beschrijving van de soort

Een compacte vogel met een lange en massieve snavel en sterke poten evenredig met het lichaam. Het verenkleed van een contrasterende zwart-witte kleur, de snavel en poten zijn roze-oranje, duidelijk zichtbaar zelfs op een afstand, tijdens de vlucht op de vleugel kun je een helder witte streep onderscheiden, de iris is rood. Er is geen seksueel dimorfisme.

verspreiding. Migrerende en gedeeltelijk bewoonde soorten, waarvan 3 ondersoorten ongelijk verdeeld zijn over het grondgebied van Eurazië. In Europa, voornamelijk verdeeld over de noordkusten en grote rivieren, afwezig in de meeste centrale en zuidelijke regio's. Winters langs de kust van de Atlantische Oceaan en in de Middellandse Zee. In Italië nestelt het uitsluitend aan de noordkust van de Adriatische Zee; de ​​lokale bevolking bestaat uit meer dan 100 paren.

leefgebied. Hij nestelt op zandige, kiezelstenen of rotsachtige zeekusten, in de buurt van rivieren, meren en bouwland. In Nederland is eksterstrandloper te zien op de polders.

biologie. Schikt een nest in kleine natuurlijke uitsparingen in de grond, drapeert ze met kiezels en schelpen. In april-juni legt het 2-5 bruinrode of grijsachtige eieren met zwartbruine vlekken. Willingly combineert met meeuwen en sterns. Bijna alleen het vrouwtje neemt deel aan de incubatie; het duurt 24-35 dagen. Jongeren worden ongeveer een maand oud. Het dieet bestaat uit insecten, wormen, kleine vissen, schaaldieren en verschillende weekdieren.

Interessant feit. Met zijn krachtige snavel kan een ekster gemakkelijk in de grond begraven prooien vangen en schelpen van weekdieren openen.

bescherming. Kleine lokale zuidelijke populaties in de reproductieve periode worden bedreigd door buitensporige toeristische activiteit.

Gemeenschappelijke Ekster (Haematopus ostralegus)

Depositphotos
  • Over Stock Photo
  • Onze plannen en prijzen
  • Zakelijke oplossingen
  • Blog Depositphotos
  • Verwijzingsprogramma
  • Partnerprogramma
  • API-programma
  • Jobs
  • Nieuwe afbeeldingen
  • Gratis afbeeldingen
  • Leveranciersregistratie
  • Verkoop stockfoto's
  • Engels
  • Deutsch
  • Français
  • Español
  • Russisch
  • Italiano
  • Português
  • Polski
  • Nederlands
  • 日本語
  • Česky
  • Svenska
  • 中文
  • Türkçe
  • Español (Mexico)
  • Ελληνικά
  • 한국어
  • Português (Brazilië)
  • Magyar
  • Ukraїnska

Pin
Send
Share
Send